Γνωρίστε το Anatomie Fleur, το δημιουργικό δίδυμο που δημιουργεί ασυνήθιστες συνθέσεις λουλουδιών

Τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα λουλούδια, έχουν αναδειχθεί σε ένα προσιτό αξεσουάρ για κάθε σπίτι, καθώς προσθέτουν μια δόση πολυτέλειας και ευεξίας σε οποιαδήποτε κατοικία.

Σε όλη την ιστορία του ανθρώπου, το λουλούδι είναι ένα από αυτά τα διαχρονικά σύμβολα που συνεχίζει να εμπνέει την τέχνη, τη μόδα και τη μουσική. Τα λουλούδια είναι παντού - από τη λογοτεχνία μέχρι τους στίχους των τραγουδιών και από τον κινηματογράφο μέχρι τα visual arts.

Το δημιουργικό δίδυμο που βρίσκεται πίσω από το βερολινέζικο Anatomie Fleur μετατρέπει την προσωρινή ομορφιά των λουλουδιών σε έργα τέχνης που διαπερνούν τη συνείδηση και αφήνουν ένα διαρκές σημάδι στο μυαλό πολύ μετά την πτώση του τελευταίου πετάλου. Ο Jean-Christian Pullin και Amandine Cheveau συναντήθηκαν τυχαία εκεί όπου όλοι οι άνθρωποι συναντιούνται τυχαία στο Βερολίνο, σε ένα πάρτυ.

Ο Pullin προερχόταν από τον χώρο της υποκριτικής και των συναυλιών ενώ η Cheveau είχε ακολούθησε τον δρόμο της γραφιστικής. Οι ρίζες τους ήταν διαφορετικές αλλά ο προορισμός που λαχταρούσαν και οι δύο ήταν κοινός - ο Pullin είχε αρχίσει να εργάζεται στο Mary Lenox, το floral studio που συνεργαζόταν με τον Versace και τον Off-White και η Cheveau ολοκλήρωνε την εντατική εκπαίδευσή της στην ανθοκομική. Μετά από αρκετές συναρπαστικές συναντήσεις και ανταλλαγές ιδεών, γεννήθηκε το Anatomie Fleur

"Θέλαμε να έχουμε ένα όνομα που δεν θα πρόδιδε αμέσως ότι δουλεύουμε με λουλούδια: τριαντάφυλλο, κρίνος, άνθιση. Αντλούμε και οι δύο έμπνευση από τον σουρεαλισμό και η Ανατομία ήταν μια αφαίρεση των φυσικών συστατικών στα λουλούδια που είναι παρόμοια με τη σεξουαλική ανατομία των ανθρώπων. Αναφέρεται στην κατάληψη του χώρου από το σώμα, κάθε σύνθεση δημιουργείται σαν ένα γλυπτό όπου το περιβάλλον του παίζει σημαντικό παράγοντα στις δημιουργίες μας" εξηγεί ο Pullin σε συνέντευξή τους στο Highsnobiety

Η θέση των fancy florals κατέχει πλέον περίοπτη θέση τόσο στα fashion shows των μεγάλων οίκων μόδας (Virgil’s SS20, LV show στο Παρίσι, Prada’s 2020 Resort campaign) όπως επίσης και στο performance art (Di Petsa LFW). 

Με την έλευση του 2020, αυτό που έχει γίνει σαφές, ακόμη και πριν από την πανδημία του κορωνοϊού, είναι ότι εκτιμάται πλέον πολύ περισσότερο στα social media ένας όμορφος εσωτερικός χώρος από τα κιτς mansions των celebrities, και οι άνθρωποι εκτιμούν και μοιράζονται τους χώρους που διαμένουν ανεξάρτητα από το κοινωνικό στάτους ή τον πλούτο. Τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα λουλούδια, έχουν αναδειχθεί σε ένα προσιτό αξεσουάρ για κάθε σπίτι, καθώς προσθέτουν μια δόση πολυτέλειας και ευεξίας σε οποιαδήποτε κατοικία.