Eat chic | Η εκλεκτή κάβα και το φίνο μενού του Materia Prima στο Παγκράτι

Το wine bistro είναι η νέα ενδιαφέρουσα άφιξη στην πόλη.

Η σημασία στην καλή πρώτη ύλη είναι το ζητούμενο στο Materia Prima - όπως δηλώνει ξεκάθαρα το όνομά του - που άνοιξε πριν από έναν μήνα στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι. Κάτω από τη φυσική σκιά των δέντρων, σε μία γειτονιά που διατηρεί ακόμα την ησυχία της και αποπνέει μια υπέροχη αύρα, το μαγαζί βγάζει με σεβασμό τα τραπέζια του έξω και λειτουργεί τόσο ως κάβα/ντελικατέσεν όσο ως ένα coffee - wine bistro.

Eat chic | Η εκλεκτή κάβα και το φίνο μενού του Materia Prima στο Παγκράτι

Η ιδέα πίσω από το Materia Prima ξεκίνησε το 2016 στο Κουκάκι, όταν ο Μιχάλης Παπατσίμπας θέλησε να στήσει έναν χώρο μέσα από τον οποίο θα μπορούσε να επικοινωνεί το πάθος του για το κρασί, να δίνει βήμα σε μικρούς παραγωγούς και να αναδεικνύει τα φυσικά κρασιά που επιδέχονται ελάχιστη παρέμβαση. Μετά το μπιστρό -ρεστοράν που εδραιώθηκε στο Κουκάκι, η νέα Materia Prima ακολουθεί μία πιο street food φιλοσοφία στην κουζίνα της ενώ εστιάζει παράλληλα στην κουλτούρα του κρασιού και των ψαγμένων προϊόντων. Έτσι, στους δύο ξεχωριστούς χώρους που λειτουργούν ως ένας ενιαίος, μπορείτε να προμηθευτείτε κρασιά και μπύρες, εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, καθώς και άλλα προϊόντα delicatessen, όπως χειροποίητα ζυμαρικά και σάλτσες, και να απολαύσετε το κρασί σας συνοδεία φίνων πιάτων ή τον καφέ σας (αυτή την περίοδο θα βρείτε ποικιλία από Costa Rica - Finca Las Lajas Bio, με τροπικά αρώματα, γλυκιά γεύση αποξηραμένων φρούτων, κακάο και αμύγδαλα). 

materia prima

Για όσους θέλουν να εντρυφήσουν στα κρασιά, το Materia Prima είναι το ιδανικό μέρος. Η wine list σας προσκαλεί σε ένα παιχνίδι με στόχο την εκπαίδευση και τη διεύρυνση του οινικού ορίζοντα - θα δείτε ασυνήθιστες κατηγορίες και ευχάριστες εκπλήξεις και όχι άλλη μία μακροσκελή τυπική λίστα. Θα βρείτε 30-40 ετικέτες κρασιού σε ποτήρι (η λίστα ανανεώνεται τακτικά), ενώ μπορείτε να επισκεφθείτε τα δύο υπόγεια κελάρια και να επιλέξετε να ανοίξετε οποιαδήποτε φιάλη θέλετε από τις περίπου 400 που φυλάσσονται στην κάβα. Σας περιμένουν επιλογές από Ελλάδα αλλά και τον κόσμο, με πολλές ετικέτες - κλασικές αξίες.

materia prima

Η ομάδα του Materia Prima αγαπάει τους εξερευνητές και ενθουσιάζεται να μιλάει για τη γεωλογία του κρασιού και τις πιο περίεργες ποικιλίες. Θα βρείτε, λοιπόν, λιγότερο γνωστούς παραγωγούς και σπάνιες ποικιλίες και θα μυηθείτε στα φυσικά κρασιά (natural wines) ή κρασιά ήπιας οινοποίησης. Αν αγαπάτε τις φρέσκες μπύρες, εδώ υπάρχει μια άρτια επιλογή - τι καλύτερη επιλογή για τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού. Με τη βοήθεια των QR codes, που λειτουργούν σαν contactless menu/list, μπορείτε να δείτε το τρέχον μενού και τη λίστα κρασιών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

materia prima

Παράλληλα με το οινικό σας ταξίδι, θα απολαύσετε πραγματικά νόστιμα πιάτα, ενώ υπάρχει επίσης και brunch menu. Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι εξαιρετική πρώτη ύλη και η καθαρότητα των γεύσεων. Φανταστική μπουράτα με ντοματίνια και αντζούγια, εξαιρετικές χειροποίητες παπαρδέλες caccio e pepe, αυθάδικο choripan - το comfort food της Αργεντινής, πατατοσαλάτα με καπνιστή πέστροφα και άψογο χούμους ρεβιθιού είναι μερικά από τα πιάτα που θα μείνουν στη γευστική μνήμη. Για το Materia Prima, ο συνδυασμός φαγητού και κρασιού είναι ένα δημιουργικό παιχνίδι και μια ατελείωτη αναζήτηση με έμφαση στην ποιότητα και τα τοπικά προϊόντα για τους αληθινούς εξερευνητές της γαστρονομίας και των ανθρώπων της. 

Materia Prima, Πλατεία Μεσολογγίου 3, Παγκράτι, Τηλ. : 210 7255171

Ωράριο: 10 π.μ. - 00.30 (Δευτέρα κλειστά).

IG: @materiaprima_pagrati

Φωτογραφίες:  @despi_naka

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ