Η Malala Yousafzai έχει μια λέσχη βιβλίων και ναι, μπορείτε να γραφτείτε κι εσείς

Η 22χρονη βραβευμένη με Νόμπελ, ακτιβίστρια, συγγραφέας και υπέρμαχος για την εκπαίδευση των κοριτσιών μοιράζεται τα αγαπημένα της βιβλία.

Τον τελευταίο χρόνο, η Malala Yousafzai δεν είχε πολύ χρόνο για διάβασμα πέραν των σπουδών της. Έχοντας όμως αποφοιτήσει αποφοίτησε από την Οξφόρδη, με πτυχίο στη Φιλοσοφία, την Πολιτική και την Οικονομία, η 22χρονη βραβευμένη με Νόμπελ, ακτιβίστρια, συγγραφέας και υπέρμαχος για την εκπαίδευση των κοριτσιών, μπορεί να διαβάζει "ξανά για διασκέδαση" όπως λέει η ίδια στο Mashable

"Μπορώ να πω ότι θα προτιμούσα να ολοκληρώσω τους τελευταίους μήνες της Οξφόρδης στην πανεπιστημιούπολη - αλλά είναι πολύ πιο σημαντικό να προστατεύουμε την υγεία των κοινοτήτων μας", λέει. "Είμαι χαρούμενη για τα παιδιά που μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο με ασφάλεια. Είμαι βέβαιη ότι τους έλειψαν οι φίλοι τους όπως και σε μένα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Yousafzai υποστηρίζει με θέρμη, εδώ και χρόνια, τη δύναμη της ανάγνωσης και της μάθησης, ζητώντας φημισμένα στη Συνέλευση Νεολαίας του Ηνωμένου Βασιλείου το 2013 την παγκόσμια πρόσβαση στην εκπαίδευση, καταλήγοντας στο συμπέρασμα: "Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο και ένα στυλό μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο."

Σύντομα, οι αναγνωστικές προτιμήσεις της Malala θα είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό και θα μπορείτε να λάβετε προτάσεις απευθείας από την ίδια την κάτοχο του βραβείου Νόμπελ, καθώς συνεργάζεται με την start-up εταιρεία λογοτεχνίας Literati, που έχει ως έδρα το Ώστιν, για ένα νέο μηνιαίο book club.

Ξεκινώντας τον Οκτώβριο, η πλατφόρμα του βιβλιοπωλείου θα συγκεντρώσει συλλογές που έχουν επιμεληθεί οι Yousafzai, Stephen Curry, Sir Richard Branson, Susan Orlean και Joseph Campbell. Μέχρι τώρα, το Literati ήταν μια μηνιαία λέσχη βιβλίων για παιδιά ηλικίας 0-12. 

Κάθε book club θα κοστίζει 24,95 $ το μήνα και τα μέλη θα παραλαμβάνουν ένα έντυπο αντίγραφο από όποιο βιβλίο έχει επιλέξει ο Επικεφαλής της λέσχης. Θα έχουν επίσης πρόσβαση στην εφαρμογή iOS της Literati, μια κοινωνική πλατφόρμα όπου τα μέλη μπορούν να συζητήσουν για κάθε βιβλίο. Κάθε λέσχη έχει ένα όνομα που περιγράφει τη συνολική κατεύθυνση ή το θέμα των βιβλίων. Η Yusafai επιλέγει το "Fearless", ένα όνομα που την αντιπροσωπεύει και με το παραπάνω. Και παρόλο που η ίδια δεν αποκαλύπτει τους τίτλους των βιβλίων της, τονίζει ότι θα είναι από "παραμελημένους συγγραφείς και μέχρι στιγμής είναι όλες γυναίκες"!