Τα brownies της Katharine Hepburn

Η συνταγή της ηθοποιού για το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όπως και η συγγραφέας της, έτσι κι αυτή η συνταγή είναι κλασική χωρίς υπερβολές. Απαιτεί μόνο 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι, το οποίο δημιουργεί ένα απίστευτα πλούσιο αποτέλεσμα που είναι εξαιρετικά εύκολο να επιτευχθεί. Αυτή είναι η συνταγή για το brownies της Katharine Hepburn.

Υλικά

½ φλιτζάνι κακάο
½ φλιτζάνι βούτυρο (1 ραβδί)
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ή σπασμένα καρύδια ή πεκάν
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Λίγο αλάτι

Τα brownies της Katharine Hepburn
@Harper's Bazaar Italia

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα με το κακάο και το ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά και μετά το μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάτε τα αυγά, ένα κάθε φορά. Ανακατεύετε τη βανίλια.
Σε ξεχωριστό μπολ, συνδυάζετε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τους ξηρούς καρπούς και το αλάτι. Το προσθέτετε στο μείγμα κακάο-βουτύρου. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Το ρίχνετε σε ένα ταψί 20x20 που έχετε βουτυρώσει. Ψήνετε για 30 έως 35 λεπτά. Μην το παραψήσετε, τα brownies πρέπει να είναι πλούσια και μαλακά στην υφή. Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ