Η εξοχική κατοικία της οικογένειας Fendi

Το εξοχικό της Silvia Venturini Fendi είναι το καταφύγιό της, αλλά και το κέντρο γύρω από το οποίο συγκεντρώνονται όλες οι γενεές Fendi.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Στα περίχωρα της Ρώμης βρίσκεται το I Casali del Pino, το εξοχικό κτήμα της οικογένειας Fendi, που μοιάζει να είναι βγαλμένο από κάποιον ιταλικό πίνακα του 19ου αιώνα, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα βιολογικό αγρόκτημα 1.720 στρεμμάτων. Σε αυτό η Silvia Venturini Fendi περνάει τα Σαββατοκύριακά της μαζί με τις αδελφές της, την Ilaria, που διευθύνει το αγρόκτημα, και τη Maria Teresa, καθώς και όλα τους τα παιδιά. "Εδώ ξαναβρίσκω τους φυσιολογικούς ρυθμούς μου μακριά από τη ζωή της πόλης και τη δουλειά, που είναι εξαιρετικά απαιτητική" τονίζει η Venturini Fendi.

Η εξοχική κατοικία της οικογένειας Fendi
Η Venturini Fendi στην κουζίνα του κτήματος της οικογένειας, βόρεια της Ρώμης. Όλα τα ρούχα, Fendi.

Από την Katherine Ormerod

HBZ040120fendi002
Τα παλιά πλακάκια και ντουλάπια του σπιτιού αναπαλαιώθηκαν και ζουν μια "δεύτερη ζωή" στην κουζίνα του σπιτιού.

HBZ040120fendi001
Το καθιστικό

Το I Casali del Pino περιλαμβάνει το εξοχικό σπίτι, ένα γαλακτοκομείο, έναν ξενώνα 16 δωματίων αφιερωμένο στον αγροτουρισμό, ένα εστιατόριο που χρησιμοποιεί οργανικές πρώτες ύλες και ένα κοπάδι με πάνω από 1.000 πρόβατα. "Αγοράσαμε αυτή την έκταση για τα παιδιά μας, επειδή πιστεύουμε ότι στο μέλλον όλοι θα επιστρέψουμε σε έναν τρόπο ζωής που θα είναι σε μεγαλύτερη αρμονία με τη φύση. Η Ilaria εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται στον οικολογικό ακτιβισμό, ενώ τώρα και όλοι εμείς οι υπόλοιποι μαθαίνουμε να ζούμε με έναν πιο απλό τρόπο". Μετά από σχεδόν 30 χρόνια στον οίκο Fendi (το 1997 σχεδίασε την iconic τσάντα "Baguette") η Silvia Venturini Fendi ανέλαβε creative director του οίκου μετά το θάνατο του Karl Lagerfeld, o οποίος σχεδίαζε για τον Fendi τα τελευταία 50 χρόνια.

HBZ040120fendi005
Η επόμενη γενιά των γυναικών Fendi, από αριστερά: Leonetta Luciano Fendi, Nina Pons Fendi, Annabel Frisch Fendi και Delfina Delettrez Fendi.

Η συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 φέρει την υπογραφή της και χαρακτηρίζεται από looks που μεταφέρουν τις γυναίκες "από το μπουντουάρ στην αίθουσα συσκέψεων" με κομμάτια που συνδυάζουν το executive chic με τον αισθησιασμό, όπως τα κασμιρένια πανωφόρια με κορσέ prints. Τον Σεπτέμβριο ο οίκος ανακοίνωσε πως τη θέση του creative director των γυναικείων ready-to-wear αλλά και haute couture συλλογών αναλαμβάνει o σχεδιαστής Kim Jones, που έχει εργαστεί για οίκους όπως ο Louis Vuitton και ο Dior. Εκτός από τη δέσμευσή της να προσφέρει πρακτικές λύσεις στη γυναικεία γκαρνταρόμπα, οι δημιουργίες της Venturini Fendi δίνουν μεγάλη σημασία στις αρχές της βιωσιμότητας. "Ο Karl μου έμαθε ότι ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής για μια δημιουργία. Θέλω να σχεδιάζω ρούχα που οι άνθρωποι θα φοράνε όλη τους τη ζωή".

HBZ040120fendi006
Το όχημα για τις δουλειές του αγροκτήματος, με το οποίο έμαθαν οδήγηση όλα τα κορίτσια της οικογένειας.

Οι γυναίκες της επόμενης γενιάς Fendi είναι γι’ αυτήν η βασική πηγή έμπνευσης. "Τόσο οι κόρες όσο και οι ανιψιές μου έχουν εξαιρετικό στυλ και έχουν ανατραφεί με την ιδέα ότι η αισθητική είναι αξία" λέει και συμπληρώνει: "Όπως ίσχυε πάντα για όλες τις γυναίκες της οικογένειάς μας, το τι θα ακολουθήσει η καθεμία είναι δική της επιλογή". Ό,τι κι αν επιφυλάσσει το μέλλον, είναι σαφές ότι το I Casali del Pino θα είναι το κέντρο γύρω από το οποίο θα συναντιέται όλη η οικογένεια Fendi. "Αυτό το σπίτι μού δίνει μια αίσθηση σιγουριάς" τονίζει η κόρη της Silvia, Delfina Delettrez Fendi, και προσθέτει: "Απαιτεί πολλή χειρωνακτική εργασία: να ανοίγεις μονοπάτια μέσα στο δάσος, να ακολουθείς το ποτάμι, να ασχολείσαι με όλες τις δουλειές του αγροκτήματος. Κάθε Κυριακή βράδυ που γυρίζω σπίτι είμαι ξεθεωμένη από την κούραση, αλλά τόσο γεμάτη και χαρούμενη".

Φωτογραφίες: Filippo Bamberghi, Κεντρική Φωτογραφία: Η Venturini Fendi με τις κόρες και τις ανιψιές της στον κήπο του εξοχικού. Fashion editor: Cassie Anderson, ΜΑΛΛΙΑ: LUCIA CIRINO ΚΑΙ ALESSANDRO ROCCHI. ΜΑΚΙΓΙΑΖ: GIOVANNI PIRRI ΚΑΙ CHARLOTTE HARDY FOR AK SIMONE BELLI. ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ANDREA PUGINI FOR PANORAMA FILMS Cassie Anderson ΜΑΛΛΙΑ: LUCIA CIRINO ΚΑΙ ALESSANDRO ROCCHI. ΜΑΚΙΓΙΑΖ: GIOVANNI PIRRI ΚΑΙ CHARLOTTE HARDY FOR AK SIMONE BELLI. ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ANDREA PUGINI FOR PANORAMA FILMS