Eat Chic | Υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες από νωρίς

Η εστιατοριακή σκηνή αλλάζει και τα νέα δεδομένα φέρνουν το καλό φαγητό στα lunch menus.

Αγαπημένα αθηναϊκά εστιατόρια ανοίγουν τις πόρτες τους και το μεσημέρι ή διευρύνουν το ωράριό τους, σε μία προσπάθεια προσαρμογής στη ρευστή κανονικότητα αλλά και θέλοντας να προσαρμόσουν τις υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες στα lunch menus.

Cookoovaya

Eat Chic | Υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες από νωρίς

Κάθε μέρα είναι μια αφορμή για καλό φαγητό και η Cookoovaya ανοίγει τις πόρτες της καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες της σε μία ζεστή, άνετη σάλα με ανοιχτή κουζίνα. Η φιλοσοφία της ομάδας λίγο πολύ γνωστή: η παρέα να μοιράζεται τα πιάτα και το μενού να διαμορφώνεται βάσει εποχής και εξέλιξης της κουζίνας.

Χορτόπιτα με μυρωδικά, κεφτεδάκια μαύρου χοίρου, ανοιχτή πίτα με τρούφα, μανιτάρια κρέμα, βοδινό φιλέτο στη σχάρα και τραγανά κρεμμύδια, σφυρίδα στη σχάρα με αυγοτάραχο Τρικαλινού και η μπουγάτσα που αποτελεί πλέον σήμα κατατεθέν του μενού είναι από τα πλέον αγαπημένα πιάτα που μπορείτε να απολαμβάνετε το μεσημέρι.

Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, Αθήνα, Τηλ. 210 7235005

Simul

simul web

Έχοντας ανανεώσει πρόσφατα το εσωτερικό του, προσθέτοντας ένα νέο μπαρ και ανακαινίζοντας πλήρως μια σάλα, το Simul σάς υποδέχεται πλέον από νωρίς το μεσημέρι, με την κουζίνα του να παραμένει ανοικτή έως τα μεσάνυχτα. Το νέο ωράριο φέρνει και γαστρονομικές εκπλήξεις αφού δύο ελληνικά εμβληματικά προϊόντα έχουν την τιμητική τους - έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο και το τυρί. Το Simul είναι ένα από λίγα εστιατόρια στη χώρα που δημιουργεί Olive Oil bar, αποκλειστικά με βραβευμένα ελληνικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, επιλεγμένα μέσα από την λίστα του Διεθνούς Διαγωνισμού Ελαιολάδου ATHENA. Από το Olive Oil Bar οι καλεσμένοι θα μπορούν να δοκιμάσουν διαφορετικές ποικιλίες, ενώ τα λάδια θα μπορούν να τα απολαμβάνουν και στα ωμά πιάτα του καταλόγου. Επιπλέον, εκλεκτά ελληνικά τυριά, από μικρούς παραγωγούς από όλη τη χώρα, θα σερβίρονται ανεξάρτητα σε trolley bar, κάνοντας εξαιρετικό pairing με την ανανεωμένη και ιδιαίτερη λίστα κρασιών και spirits του εστιατορίου.

Η εποχικότητα και η ποιότητα της πρώτης ύλης, η γεύση και η τεχνική είναι πάντα οι πρωταγωνιστές των δύο νέων μενού που ετοίμασε ο chef-patron του Simul Νίκος Θωμάς. Δύο ανεξάρτητες κάρτες, μια για το a la carte menu και μια για το degustation menu, με εντελώς διαφορετικά πιάτα μεταξύ τους, με το chef να μοιράζει το μαγειρικό του πάθος ανάμεσα στα εποχικά υλικά, το ψάρι και το κρέας. Το κρέας του Simul προέρχεται από τις κορυφαίες σε ποιότητα φάρμες της χώρας, ενώ μόνο οι βοδινές κοπές ποικίλουν σε χώρες προέλευσης. Σχεδόν στο σύνολο τους οι προμηθευτές του Simul, είναι μικροί πιστοποιημένοι παραγωγοί, από την Κρήτη έως την Αλεξανδρούπολη.

Υψηλάντου 63, Αθήνα, Τηλ. 210 7224737

 

Vezené

vezene

Τα Sunday Roast ξεκίνησαν και πάλι στο Vezené αναβιώνοντας τη φιλοσοφία γύρω από το φαγητό της μαμάς και της οικογενειακής θαλπωρής ενός κυριακάτικου τραπεζιού. Ο chef Άρης Βεζενές βάζει και πάλι στο παιχνίδι τα μακράς ωρίμανσης κρέατα και τις ιδιαίτερες κοπές, προτείνοντας επιλογές όπως φραγκόκοτα σε konro grill, roast wagyu castaneta, αρνί μπούτι rotisserie  και karubi flap roast με comfort επιλογές σε ορεκτικά, όπως lamb pie και μακαρόνια με μπέικον σε ζωμό μπλε καβουριού.

Βρασίδα 11, Αθήνα, Τηλ. 210 7232002

Botrini's

botrinis

Θέλοντας να δημιουργήσει νέες συνήθειες ακόμα και μετά-Covid εποχής και λαμβάνοντας τα δεδομένα στην εστιατοριακή σκηνή της πόλης, το Botrini's εγκαινιάζει το "Δείπνο Νωρίς", προτρέποντας τους επισκέπτες του να απολαύσουν νωρίτερα το δείπνο τους. Στόχος αυτής της ιδέας είναι να απολαύσετε χωρίς πίεση τα μεγάλα μενού του εστιατορίου, όπως το Πλόες (12 στάδια) και το Travelling (15 στάδια) αλλά και να έχει η κουζίνα τη χρονική άνεση να προσέξει το κάθε πιάτο του μενού. Κάνοντας, λοιπόν, την κράτησή σας από τις 19:00 έως τις 19:45, θα έχετε μία έκπτωση 10%. Η προσφορά ισχύει έως τις 27 Νοεμβρίου.

Βασ. Γεωργίου Β' 24, Χαλάνδρι, Τηλ. 210 6857323

Κεντρική φωτογραφία: Simul