Στο Ourse θα βρείτε κάποια από τα κορυφαία γλυκά της Αθήνας

Έμπνευση, φινέτσα και πάθος για την υψηλή ζαχαροπλαστική, με τη σφραγίδα του κορυφαίου Pastry Chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη.

Στο Ourse ο ενθουσιασμός, η έμπνευση και το πάθος για την
ζαχαροπλαστική, αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη που έκανε τον Στέφανο Τσουκαλά και την Βίκυ Νταλαγιάννη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τα όνειρά τους. Σύμμαχός τους στο νέο εγχείρημα ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης, ο Καλύτερος Pastry Chef στην Ελλάδα (Pâtissier de l'année 2020 από τον Gault & Millau Hellas και τα FNL AWARDS 2019).

Κορυφαίες πρώτες ύλες, θαυμάσια γλυκά

Στο Ourse, που μας συστήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, τα γλυκά φέρουν έντονα την γαλλική επιρροή ενώ παράλληλα προτάσσουν και την ελληνικότητά τους: Μαστίχα Χίου, ελληνικός καφές, φιστίκι Αιγίνης, σύκο και πολλά άλλα υλικά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα γλυκά του νέου pastry shop. Μεγάλη σημασία και σεβασμός δίνεται και στην προέλευση των υλικών, όπως για παράδειγμα η σοκολάτα, που προέρχεται από 100% βιώσιμο κακάο, αποκλειστικά από την Cacao Barry. Κάθε τι που βγαίνει από το εργαστήριο είναι χειροποίητο και φτιαγμένο με πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας, αγνές και αυτούσιες.

Στο Ourse θα βρείτε κάποια από τα κορυφαία γλυκά της Αθήνας

Καθημερινά στις προθήκες του Ourse θα βρείτε είδη που έχουν παρασκευαστεί την ίδια ημέρα, με ολόφρεσκα υλικά και φτιαγμένα ακολουθώντας τεχνικές υψηλής ζαχαροπλαστικής, τόσο σε ότι αφορά την επεξεργασία των υλικών αλλά και στην εμφάνισή τους. Κάθε υλικό χρησιμοποιείται με τον ανάλογο σεβασμό και την προσοχή που απαιτείται – είτε πρόκειται για εποχικότητα του, είτε για την προέλευση του.

Όπως θα τα απολαμβάνατε στο Παρίσι

Ανάλογα με την εποχή, προστίθενται τακτικά και νέα γλυκά. Σε καθημερινή βάση θα βρεις Flan Parissien, την κλασσική τάρτα όπως ακριβώς θα την τρώγατε στη Γαλλία (με πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης), τάρτα πεκάν - μέλι, τάρτα με φιστίκι Αιγίνης με τέσσερις διαφορετικές υφές φιστίκι, μια ελληνική version του Paris-Brest (το Paris-Aegina, λόγω του φιστικού Αιγίνης), μακαρόν, τρούφες, παγωτό σε πολλές και ιδιαίτερες γεύσεις, μιλφέιγ με παρφέ, κλπ.

Σε πολύ περιορισμένο αριθμό κάθε ημέρα (30 τεμάχια) υπάρχει και το άλλο κλασσικό γαλλικό γλύκισμα, η St. Honore, όπως επίσης και σοκολάτες.

ourse2

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στο design του χώρου του Ourse, τον σχεδιασμό του οποίου ανέλαβε η Gladys Trezou.

Ourse, Μυστρά 39, Γλυφάδα, Τηλ. 212 1067019.

Πηγή: esquire.com.gr