Eat Chic | Τα high-end γλυκά της Poulette

Στον παραμυθένιο κόσμο της pastry chef Κατερίνας Λίβα.

Μία πόρτα στον παραμυθένιο κόσμο της Κατερίνας Λίβα ανοίγεται σε όποιον περάσει την πόρτα του μικρού της εργαστηρίου στην Αγία Παρασκευή. Η Poulette Pastry άνοιξε το 2016, όμως στο μυαλό της δημιουργού της η αγάπη για τη ζαχαροπλαστική μετράει πολλά χρόνια. Παρά τον υπέροχο και γλυκό της χαρακτήρα, η πορεία της Κατερίνας δεν ήταν πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη, καθώς χρειάστηκε πολλή και σκληρή δουλειά για να αναδειχθεί σε μία pastry chef αξιώσεων και να σταθεί σε μία ανδροκρατούμενη αγορά.

Eat Chic | Τα high-end γλυκά της Poulette

Μετά τις σπουδές της στα οικονομικά και μια επιτυχημένη δεκαετή πορεία σε διάφορες εταιρίες αλλά και τη δίκη της εμπορική επιχείρηση, η Κατερίνα αποφάσισε να κάνει επάγγελμα τη μεγάλη της αγάπη, τη ζαχαροπλαστική. Ήταν μια απόλυτα συνειδητή απόφαση καθώς το μοναδικό της όραμα ήταν να φτιάχνει λαχταριστά, άρτια γλυκά με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες.

poulette

Μετά τη σχολή ζαχαροπλαστικής, σειρά είχε η Ιταλία για να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την εμπειρία της, πριν βρεθεί τελικά στη δική της κουζίνα.

Η Poulette Pastry προσφέρει ένα dessert menu που αλλάζει 2-3 φορές τον χρόνο, καθώς όλη η παραγωγή γίνεται καθημερινά στο εργαστήριο και τα γλυκά παρασκευάζονται αποκλειστικά με φρέσκα υλικά και φρούτα εποχής. Για την Κατερίνα κάθε γλυκό κρύβει τη δική του υπέροχη ιστορία - από τα άριστα συστατικά μέχρι τον τρόπο παρασκευής και το στήσιμο, όλα μαρτυρούν την αγάπη της για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Η ίδια περνάει τον περισσότερο χρόνο της στο εργαστήριο, δοκιμάζοντας νέες συνταγές και φροντίζοντας την παραμικρή λεπτομέρεια - από τα κομψά κουτιά μέχρι το ζεστό της χαμόγελο σε κάθε πελάτη παρά την κούραση της δουλειάς. 

Για την pastry chef δεν υπάρχουν έτοιμα μείγματα ή κατεψυγμένα γλυκά, παρά μόνο μία καθημερινή παραγωγή, παρά τη δυσκολία και το κόστος της υπόθεσης. Το ανοιχτό εργαστήριο εξάλλου ενισχύει τη διαφάνεια που χαρακτηρίζει τη δουλειά της Κατερίνας - μία δουλειά που στα δέκα χρόνια γνωριμίας μου μαζί της ξέρω ότι μιλάει πάντα από μόνη της.

Στη βιτρίνα της Poulette, οι επιλογές εναλλάσσονται ανάλογα με την ώρα και την ημέρα, όμως υπάρχουν κάποιες κλασικές επιλογές, όπως τιραμισού (φτιάχνεται με εκλεκτό, αληθινό καφέ), cheesecake ψημένο στο καλαθάκι του, baba au rum, mille-feuille, τάρτα βανίλιας (ίσως ό,τι καλύτερο έχετε δοκιμάσει), Paris-Brest με φυστίκι ή φουντούκι, lemon pie που ξεχωρίζει για τη σπιρτάδα της, gianduja tart και bitter, ενώ αν είστε τυχεροί θα πετύχετε την πιο αρωματική μηλόπιτα και canelé.

Poulette Pastry, Ελληνοσερβικής Φιλίας 64 Αγία Παρασκευή, 211 111 4172, Ανοιχτά Δευτέρα - Σάββατο 9:30-20:30 & Κυριακή 10:00-14:00.