Kensington Palace | Μέσα στο διαμέρισμα της Kate Middleton και του πρίγκιπα William

Το εντυπωσιακό σπίτι του δούκα και της δούκισσας του Cambridge.

Μετά το Buckingham Palace, το Kensinghton, κατοικία του πρίγκιπα William και της Kate Middleton, είναι σίγουρα το πιο πολυπόθητο σπίτι στο Λονδίνο. Ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge μένουν στο Διαμέρισμα 1Α του Kensinghton Palace μαζί με τα παιδιά τους και μπορεί να αποκαλείται "διαμέρισμα” αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα τετραώροφο σπίτι με κήπο και χώρους που ταιριάζουν σε ένα σύγχρονο παλάτι.

Kensington Palace | Μέσα στο διαμέρισμα της Kate Middleton και του πρίγκιπα William

Το ζευγάρι είχε επιλέξει το Kensignton ως μόνιμη κατοικία της οικογένειάς τους πριν τον γάμο τους, αποκλείοντας το St.James Palace όπου μένει η πριγκίπισσα Άννα, αλλά και άλλες βασιλικές κατοικίες. Ήταν το γαμήλιο δώρο της βασίλισσας στο ζευγάρι, το οποίο πριν μετακομίσει εκεί έκανε μια μεγάλη ανακαίνιση στο εσωτερικό του σπιτιού.

Kensington Palace

Το εξωτερικό του Παλατιού που ήταν το σπίτι όπου γεννήθηκε η βασίλισσα Βικτόρια έχει παραμείνει το ίδιο. Η εντυπωσιακή τούβλινη πρόσοψη του 17ου αιώνα είχε σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Sir Christopher Wren που είχε σχεδιάσει και τον καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου. Αρχικά το Kensighton ήταν ένα μικρότερο σπίτι, το Nottingham House, αλλά ο βασιλιάς William και η βασίλισσα Mary έδωσαν εντολή στον Wren να το επεκτείνει και να το μεταμορφώσει σε παλάτι.

Οι κήποι

Kensington Palace

Ένας από τους λόγους που η Kate επέλεξε το Kensington ήταν οι υπέροχοι κήποι του. Η δούκισσα του Cambridge που λατρεύει την κηπουρική, αγάπησε τον ιδιωτικό κήπο που περιλαμβάνει πολλούς διαφορετικούς χώρους, με διαφορετικά λουλούδια και αισθητική. Μέσα στον κήπο, μάλιστα, υπάρχει και μια παιδική χαρά για τα παιδιά της οικογένειας.

Το εσωτερικό 

Το διαμέρισμα της οικογένειας στο Kensington έχει πάνω από 20 δωμάτια. Εκτός από δύο δωμάτια δεξιώσεων, τα γραφεία και την επίσημη τραπεζαρία, το σπίτι έχει τρεις κουζίνες, μία κουζίνα μόνο για την οικογένεια και δύο κουζίνες για το προσωπικό. Υπάρχουν δύο κύρια υπνοδωμάτια, αλλά ο William και η Kate έχουν επιλέξει να κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο. Επιπλέον, υπάρχουν ακόμα τρία υπνοδωμάτια με μπάνιο και μεγάλες ντουλάπες για δύο άτομα.

Kensington Palace

Το διαμέρισμα περιλαμβάνει γυμναστήριο, ασανσέρ, αλλά και δύο παιδικά δωμάτια, ένα για να παίζουν τα παιδιά και ένα για να κοιμούνται, τα οποία έχουν διακοσμητικά με θέμα τον Peter Rabbit. Ένας όροφος περιλαμβάνει εννιά δωμάτια για το προσωπικό, τις νταντάδες, τις οικονόμους και τους μπάτλερ. Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει ένα δωμάτιο πανικού και κάμερες ασφαλείας.

Η ανακαίνιση 


Η ανακαίνιση του σπιτιού κόστισε περίπου 4,5 εκατομμύρια βρετανικές λίρες και ολοκληρώθηκε το 2013. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ανακαινίστηκε η καλωδίωση και τα υδραυλικά του σπιτιού ενώ εγκαταστάθηκαν φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα θέρμανσης και μόνωσης, έξοδα που ανέλαβε το κράτος. 

Kensington Palace

Το σπίτι αρχικά είχε 30 δωμάτια, αλλά το ζευγάρι προτίμησε να ανοίξει κάποιους χώρους ώστε να γίνουν πιο μοντέρνοι διατηρώντας πάντα τα κλασικά στοιχεία στους τοίχους. Το ζευγάρι ανέλαβε να πληρώσει με δικά του χρήματα τα έξοδα για την εσωτερική διακόσμηση.

Kensington Palace

Η διακόσμηση


Η Kate Middleton μπορεί να προσέλαβε διακοσμητές για να την βοηθήσουν με την ανακαίνιση, σύμφωνα με δημοσιεύματα όμως, εκείνη έπαιρνε τις τελικές αποφάσεις. Η δούκισσα διακόσμησε το σπίτι με έργα τέχνης από την βασιλική συλλογή και τα συνδύασε με κάποια απλά διακοσμητικά που βρήκε σε καταστήματα όπως το ΙΚΕΑ. Μάλιστα το ζευγάρι λατρεύει την σκανδιναβική αισθητική για αυτό έχουν επιλέξει πολλά έπιπλα του γνωστού καταστήματος για τα παιδικά δωμάτια.

Kensington Palace


H είσοδος του σπιτιού είναι παραδοσιακή αλλά και κομψή με περίτεχνες γύψινες οροφές και ασπρόμαυρα πέτρινα πατώματα.  Στην είσοδο ξεχωρίζουν επίσης τα μεγάλα παράθυρα με θέα στον κήπο και τα ανοιχτά τζάκια. Ανάμεσα στα διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού, υπάρχουν ένα περσικό χαλί αξίας 50 χιλιάδων δολαρίων που κοσμεί την είσοδο αλλά και δύο απλά χαλιά των 100 δολαρίων που η Kate επέλεξε για τα δωμάτια.
Kensington Palace

Τα χρώματα του σπιτιού, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει ανά καιρούς στο Instagram ή από επίσημες επισκέψεις σημαντικών προσωπικοτήτων στο Παλάτι, είναι ουδέτερα, μπεζ και γήινες αποχρώσεις με floral πινελιές στα υφάσματα και στα μαξιλάρια. Ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge έχουν διακοσμήσει το σπίτι τους με οικογενειακές φωτογραφίες αλλά και ζωγραφιές των παιδιών, ενώ σε πιο cozy αισθητική κινείται και το γραφείο του ζευγαριού, το οποίο βρίσκεται στον χώρο όπου κάποτε ήταν το διαμέρισμα της πριγκίπισσας Diana.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ