Πριν και μετά | Η εντυπωσιακή ανακαίνιση ενός παλιού πύργου στη Γαλλία

Ένας πανέμορφος πύργος στο Κονιάκ της νότιας Γαλλίας.

Η Julie Berry είχε αγοράσει τον Ιανουάριο του 2017 έναv παλιό πύργο στην πόλη Κονιάκ της νότιας Γαλλίας. Η βρετανίδα ιδιοκτήτρια ενός ξεώνα και ενός μπαρ, μεταμόρφωσε τον εγκαταλελειμμένο πύργο σε ένα μαγευτικό, μοντέρνο σπίτι που είναι η επιτομή της κομψότητας και της πολυτέλειας.

"Είχαμε δει πολλούς πύργους" λέει η Julie στο LivingEtc.com εξηγώντας ότι ο μεσίτης δεν ήθελε να τους δείξει τον παλιό πύργο εξαιτίας της μεγάλης ανακαίνισης που θα χρειαζόταν. Τελικά, όπως είπε όταν τον είδε τον ερωτεύτηκε. Έτσι αποφάσισε να το ανακαινίσει με μια ομάδα μαστόρων από την περιοχή.

Ο πύργος είχε χρησιμοποιηθεί ως αποστακτήριο κονιάκ και περιλαμβάνει εκτός από το κυρίως κτίριο πολλά ακόμα κτίρια και αχυρώνες. Σε ένα από τα κτίρια ανακάλυψε ένα παλιό πέτρινο φούρνο που ανακαίνισε και στον οποίο πλέον μαγειρεύει πίτσα, αρνάκι και ψήνει πατάτες.  

Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, αφαιρέθηκαν μια μεγάλη καμινάδα ώστε να γκρεμιστεί μέρος της οροφής και να δημιουργηθεί μια σκάλα.

Το αποτέλεσμα, ήταν ένα μοντέρνο σπίτι με εντυπωσιακή κουζίνα -που είναι και το αγαπημένο δωμάτιο της ιδιοκτήτριας. Κάθε δωμάτιο έχει τη δική του ξεχωριστή πινελιά, όπως το δωμάτιο που μετέτρεψαν σε κινηματογραφική αίθουσα, αλλά και η τραπεζαρία με ένα μεγάλο τραπέζι για είκοσι άτομα.

Ο πύργος διαθέτει ένα εντυπωσιακό κελάρι που τιμά το Κονιάκ αλλά και την περιοχή Grande Champagne όπου βρίσκεται.

Η ιδιοκτήτρια ανεβάζει συχνά φωτογραφίες από την εξέλιξη της ανακαίνισης -που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί – στον λογαριασμό του πύργου στο Instagram.

Δείτε μερικές από τις πιο όμορφες γωνίες του μαγευτικού πύργου στο Κονιάκ

Φωτογραφίες: Julie Berry / Instagram @restore_the_chateau