Λάθη που κάνουμε συχνά στη διακόσμηση του σπιτιού

Μήπως τα κάνετε κι εσείς;

HARPER'S BAZAAR TEAM

Υπάρχουν άπλετες ιδέες για να εμπνευστείτε για τη διακόσμηση του σπιτιού σας (βλέπε Pinterest) αλλά με τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών μπορεί να καταλήξετε μπερδεμένοι. Μερικές φορές, χρειάζεστε απλά κάποια εύκολα tips για να κάνετε τη διαφορά - όπως για παράδειγμα τα λάθη που μπορεί να συμβούν στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα που μπορεί να κάνετε κι εσείς, με αποτέλεσμα ο χώρος σας να απέχει από την εικόνα που έχετε για το τέλειο:

Επιλέγετε το στυλ και όχι την άνεση

Οι τάσεις έρχονται και παρέρχονται κι ακούγεται κλισέ αλλά η άνεση είναι αυτό που πραγματικά μετράει. Για έπιπλα όπως είναι οι καρέκλες και οι καναπέδες, προτιμήστε την ποιότητα (που θα παρατείνει τον χρόνο ζωής τους) και τη διαχρονικότητα.  

Βασίζεστε μόνο σε φώτα στο ταβάνι

Ο εναέριος φωτισμός είναι υπέροχος, όμως είναι συχνά ανεπαρκής. Κάντε μία μίξη επιδαπέδιων και επιτραπέζιων φωτιστικών ή επίλεξε απλίκες στους τοίχους. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να έχετε μία ποικιλία σε φώτα και όχι μόνο σε επίπεδο στυλ αλλά και φωτισμού.

Φορτώνετε υπερβολικά τον χώρο

Ακόμη και τα μικρά αντικείμενα μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να δείχνει φορτωμένο. Αν νιώθετε ότι το δωμάτιο είναι κάπως άδειο, στην πραγματικότητα είναι η κατάλληλη στιγμή γα να σταματήσετε. Λάβετε υπόψη μάλιστα, ότι σε χώρους όπως το χολ και η είσοδος του σπιτιού, τα καθημερινά αντικείμενα, όπως παπούτσια, ομπρέλα, γράμματα, τείνουν να συσσωρεύονται. Αποφύγετε, λοιπόν, τις υπερβολές ώστε να μην έχετε ένα γεμάτο δωμάτιο.

Διακοσμείτε  γύρω από αντιαισθητικά αντικείμενα

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να διακοσμήσουν το σαλόνι τους γύρω από την τηλεόραση τους, αντί να το ενσωματώσουν στη διακόσμηση. Το ίδιο ισχύει και για άλλα ηλεκτρικά είδη. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε την τηλεόραση σε έναν τοίχο με πιο σκούρο χρώμα για να μειώσετε την αντίθεση. Για τα άλλα μη ελκυστικά αντικείμενα, εξετάστε μήπως τα βάψετε ή τα ενσωματώσετε κάπως αρμονικά στο ντεκόρ αντί να προσπαθήσετε να τα κρύψετε τελείως.

Αφήνετε καλώδια εκτεθειμένα

Αυτή η μικρή λεπτομέρεια κάνει τεράστια διαφορά όταν διακοσμείτε τον χώρο σας. Ψάξτε για καλύμματα καλωδίων στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους για ένα τέλειο καμουφλάζ.

Πηγή: madamefigaro.gr