Στο σπίτι του Al Capone | Μέσα στην πιο διαβόητη κατοικία του Miami

Ο θρυλικός μαφιόζος έμεινε σε αυτό το σπίτι μέχρι τον θάνατό του.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το 1928 η καλή κοινωνία που κατοικούσε στο Miami Beach σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι ο πιο διαβόητος γκάνγκστερ, ο Al Capone, αγόρασε σπίτι στη γειτονιά τους στο Palm Island. Παρά τις αντιδράσεις ο Capone έμεινει εκεί μέχρι τον θάνατό του το 1947 ενώ η σύζυγός του κράτησε το σπίτι μέχρι το 1952. Πρόσφατα το σπίτι αγοράστηκε από ένα επενδυτή για 10 εκατομμύρια δολάρια, με σκοπό να το γκρεμίσει και στη θέση του να χτίσει ένα μοντέρνο σπίτι δύο ορόφων.

Λίγο πριν τη κατεδάφισή του, το σπίτι θεωρείται ακόμα και σήμερα ένα από τα πιο ασφαλή και καλά φυλασσόμενα σπίτια του Miami με τους χοντρούς τοίχους και τα συστήματα ασφαλείας που είχε εγκαταστήσει ο μαφιόζος. Το σπίτι διαθέτει μία περιφραγμένη είσοδο και ο Capone το είχε αγοράσει μόλις 40 χιλιάδες δολάρια, δύο χρόνια μετά τον μεγάλο τυφώνα που είχε ισοπεδώσει την πόλη. Μετά την αγορά, είχε ξοδέψει 200 χιλιάδες δολάρια- σχεδόν 3 εκατομμύρια στη σημερινή αξία- για να το μεταμορφώσει σε ένα πραγματικό οχυρό.

Στο Miami ο Capone έκανε διακοπές και πολλές φορές το χρησιμοποιούσε σαν άλλοθι σε παράνομες δραστηριότητες και εγκλήματα που έκανε στο Σικάγο, όπως το 1929 στη Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου, όταν η συμμορία του έστησε ενέδρα στους ανταγωνιστές του.

Το σπίτι διαθέτει 4 κρεβατοκάμαρες και 8 μπάνια.

Μετά από πολλές ανακαινίσεις το σπίτι διαθέτει σπα, πισίνα και απίστευτη θέα στη θάλασσα.

Μερικά από τα αρχικά στοιχεία που διατηρούνται ακόμα είναι το art deco μπάνιο με τα μαύρα και τα χρυσά πλακάκια αλλά και ένα υπέροχο τζάκι στο υπνοδωμάτιο.

Πριν την πώλησή του με σκοπό την κατεδάφιση το σπίτι ενοικιαζόταν με την ονομασία ’93 Palm Island’ για φωτογραφίσεις και τηλεοπτικές παραγωγές.

Φωτογραφίες:  EWM Realty International 
Πηγή: toptenrealestatedeals.com