
Ο Φεβρουάριος είναι ένας μεταβατικός μήνας. Για πολλούς αδιάφορους, για τον ξενοδοχειακό κλάδο η στιγμή που οι τελευταίες πινελιές για τη νέα σεζόν τοποθετούνται στο κάδρο, προκειμένου η πολυτέλεια να μην απουσιάζει ούτε από τις φετινές μας αποδράσεις. Νέες αφίξεις ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν, όσο οι σταθερές του χάρτη του εγχώριου hospitality επιστρέφουν ανανεωμένες ή ανακοινώνουν τα επόμενα πλάνα τους.

Η Μύκονος αποκτά... Four Seasons
Η είδηση, την οποία οι διεθνείς λάτρεις του brand, περίμεναν εδώ κι αρκετά χρόνια να ακούσουν είναι γεγονός. Η Ελλάδα αποκτά το δεύτερο Four Seasons ξενοδοχείο της, πρώτο εκτός της αθηναϊκής περιμέτρου. Στο Καλό Λιβάδι, ένα από τα πιο προνομιακά σημεία στο νησί των Ανέμων, αναμένεται να λειτουργήσει το 2025 το Four Seasons Resort Mykonos με 94 δωμάτια, βίλες, σουίτες και θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου στη διάθεσή του. Ο σχεδιασμός του έργου φέρει την υπογραφή του Έλληνα αρχιτέκτονα Νίκο Βαλσαμάκη, ο οποίος εμπνεύστηκε από τη διαχρονική κομψότητα και τη φινέτσα της Μυκόνου, ενώ τον σχεδιασμό των εσωτερικών χώρων ανέλαβε η Wimberly Interiors, δημιουργώντας ένα μοναδικό κράμα κυκλαδίτικης φιλοξενίας με διεθνή (προ)οπτική.

Το πρώτο Mövenpick στην Ελλάδα είναι γεγονός
Υπάρχουν εμπειρίες τις οποίες μπορεί κανείς να υπογράψει μόνο αν έχει βιώσει. Όσοι έχουν, λοιπόν, βρεθεί εντός ενός Mövenpick ξενοδοχείου κάνουν λόγο για ένα περιβάλλον αυθεντικής πολυτέλειας με τον παράγοντα φύση να συμπληρώνει το κάδρο. Αυτή είναι η γεύση που επιθυμεί να αφήσει σε κάθε του επισκέπτη το Mövenpick Resort Agios Nikolaos Sivota, το πρώτο ξενοδοχείο του brand στην Ελλάδα, το οποίο φέρει στη χώρα μας η Accor. Με φόντο το μοναδικό φυσικό κάλλος της Ηπείρου, το resort θα διαθέτει 67 άνετα δωμάτια, καθώς και deluxe και executive σουίτες με ιδιωτικές πισίνες και αυλές. Το ξενοδοχείο θα προσφέρει, επίσης, μία πλούσια γαστρονομική εμπειρία, με επιλογές όπως το Skipper’s Beach Bar, το Island’s Bar δίπλα στην πισίνα και το εστιατόριο Thalassa, όπου θα σερβίρονται ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις βασισμένες σε τοπικά υλικά. Οι πόρτες του αναμένεται να ανοίξουν την προσεχή άνοιξη.

Η Costa Navarino υποδέχεται τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη
Εμπιστευόμενη τη μισελενάτη προσωπικότητα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, η Costa Navarino συμπράττει με τον βραβευμένο σεφ και το CTC Urban Gastronomy αναλαμβάνοντας τρεις σημαντικούς χώρους εστίασης στο Navarino Dunes. Το νέο εστιατόριο Paráfrasi by CTC θα αποτελεί τον πυρήνα αυτής της νέας γαστρονομικής πρότασης, προσφέροντας μία ξεχωριστή εμπειρία fine comfort food. Εκεί, παραδοσιακές συνταγές αποκτούν νέα πνοή, καθώς "παραφράζονται" μέσα από τη δημιουργική ματιά του σεφ, με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς. Παράλληλα, η "Souvlakerie" παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για το καλύτερο σουβλάκι,με εξαιρετικής ποιότητας υλικά και αυθεντικές γεύσεις, σε κλασικές και σύγχρονες διασκευές, όσο το "Kafenio" οδηγεί την αγαπημένη ιεροτελεστία του καφέ στο επόμενο στάδιο.

Η Hilton επεκτείνεται στα ελληνικά νησιά
Με δύο διαφορετικής ιδιοσυγκρασίας αφίξεις σε δύο ξεχωριστού μενταλιτέ νησιά – τη Μύκονο και την Κάρπαθο – επεκτείνει η Hilton την παρουσία της στη χώρα μας. Το Hilton Mykonos Beach Resort & Spa και το Sound of the Sea Karpathos, Tapestry Collection by Hilton, αντίστοιχα είναι γεγονός. Όσον αφορά την πρώτη άφιξη, ο λόγος γίνεται για ένα resort 75 δωματίων, εκ των οποίων τα 34 θα περιλαμβάνουν ιδιωτική πισίνα με την ημερομηνία έναρξης να υπολογίζεται στην "καρδιά" του 2026. Αντίθετα, το φετινό καλοκαίρι, ετοιμάζεται να ανοίξει τις φιλόξενες πόρτες του το Sound of the Sea Karpathos, Tapestry Collection by Hilton ένα resort boutique αισθητικής με adults only προσέγγιση. Το κατάλυμα θα διαθέτει 42 δωμάτια και ένα ανεξάρτητο cottage, ενώ θα παρέχει ιδιωτικές πισίνες σε δεκατέσσερα δωμάτια και μίνι spa σε έξι δωμάτια.

Μία ακόμα Mar-Bella άφιξη μας κλείνει το μάτι
Στη ντοπιολαλιά του Ιονίου, Avali σημαίνει "μικρός κόλπος". Αυτή η λέξη αρκεί για να συνθέσει στο μυαλό την εικόνα των νερών στο εσωτερικό του – συνώνυμο του ελληνικού καλοκαιριού. Εκείνο που το νέο ξενοδοχειακό απόκτημα της Mar-Bella Collection, ονόματι Avali, ετοιμάζεται να αποθεώσει εντός των επόμενων μηνών με ορμητήριο τη νότια πλευρά της Κέρκυρας. Φωλιασμένο ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους και μία ειδυλλιακή παραλία 300 μέτρων, το resort αγκαλιάζει το φυσικό τοπίο με μία εντυπωσιακή infinity pool και τρία στρέμματα μεσογειακών κήπων, διαθέτοντας 76 προσεκτικά σχεδιασμένα δωμάτια και σουίτες. Παράλληλα, το εστιατόριο Zardini (από το κερκυραϊκό "τζαρντίνι" που σημαίνει "κήπος") παντρεύει τη μεσογειακή κουζίνα με ασιατικές πινελιές, δημιουργώντας ένα μενού που εκπλήσσει ευχάριστα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος (θα) κινείται και το à la carte εστιατόριο Stia Grill – από την ελληνική λέξη "εστία".
ικόνα widgetεικόνα widget