Πώς να διανυκτερεύσετε στο σπίτι της Coco Chanel στο Παρίσι

Η θρυλική σουίτα της μάς περιμένει στο 2ο όροφο του ξενοδοχείου Ritz.

HARPER'S BAZAAR TEAM

"To Ritz είναι το σπίτι μου", έλεγε η ίδια η Coco Chanel που το 1937 επέλεξε το πεντάστερο ξενοδοχείο ως προσωρινή της κατοικία στην καρδιά του Παρισιού. Έχοντας την έδρα του οίκου μόδας της στην οδό Cambon, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα, το ξενοδοχείο Ritz, λίγα βήματα πιο κάτω ήταν ιδανική επιλογή για τη διαμονή της. Εκεί η Γαλλίδα σχεδιάστρια έμενε σε μια σουίτα που φέρει ακόμα το όνομά της. 

Πώς να διανυκτερεύσετε στο σπίτι της Coco Chanel στο Παρίσι

Αυτό που ξεκίνησε σαν μια προσωρινή κατοικία αποδείχτηκε το κατάλυμα μιας ζωής. Στην πραγματικότητα, η Coco Chanel έμεινε στο Ritz στο Παρίσι για τριάντα τέσσερα χρόνια, αντιμετωπίζοντας ουσιαστικά τη σουίτα ως το σπίτι της. Μάλιστα, είχε μεταφέρει εκεί και κάποια αγαπημένα της έπιπλα, όπως τους επιχρυσωμένους καθρέφτες και κάποια ανάκλιντρα με βελούδο.

Διαβάστε Επίσης

Για αρκετά χρόνια, εκείνο το αρχικό δωμάτιο είχε σταματήσει να υπάρχει. Όμως το 2016 το ξενοδοχείο Ritz έδωσε ξανά ζωή στη σουίτα Coco Chanel, που ανακαινίστηκε προς τιμήν της θρυλικής σχεδιάστριας, με τη βοήθεια του αείμνηστου πρώην δημιουργικού διευθυντή της Chanel, Karl Lagerfeld.

Chanel Suite Ritz

Αντλώντας έμπνευση από το προσωπικό γούστο της Coco Chanel και τη δική του αίσθηση του στυλ, ο Karl Lagerfeld σχεδίασε τη σουίτα Chanel επιλέγοντας την ασπρόμαυρη παλέτα. Το πολυτελές δωμάτιο βρίσκεται στον δεύτερο όροφο, έναν όροφο κάτω από αυτόν όπου διέμενε στην πραγματικότητα η σχεδιάστρια. Η σουίτα Coco Chanel είναι γεμάτη με αναφορές και αντικείμενα που θυμίζουν τη γοητεία της αρχικής. Εκεί, μπορεί κανείς να δει διακοσμητικά αντικείμενα εμπνευσμένα από σύμβολα που έχουν συνδεθεί με την Coco Chanel, όπως τα χρυσά λιοντάρια που παραπέμπουν στο ζώδιό της, αλλά και ασπρόμαυρες φωτογραφίες της σχεδιάστριας, σχέδια και έργα τέχνης που έχουν φιλοτεχνηθεί από την ίδια και παρέμεναν άγνωστα στο ευρύ κοινό. Και, φυσικά, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει, πέρα από την ονειρική ατμόσφαιρα, την άψογη εξυπηρέτηση του ξενοδοχείου Ritz, αλλά και τη γεμάτη ζωντάνια από ενέργεια πόλη που απλώνεται μπροστά από τα μεγάλα φωτεινά παράθυρα της σουίτας.

Διαβάστε Επίσης