Βασίλισσα Ελισάβετ | Το Παλάτι γιορτάζει τα 70 χρόνια από το πρώτο επίσημο πορτρέτο της ως μονάρχη με μια ξεχωριστή έκθεση

Στα πλαίσια των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ διαδέχθηκε τον πατέρα της ως μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου στις 6 Φεβρουαρίου και παρά το γεγονός ότι η επίσημη στέψη της έγινε στις 2 Ιουνίου, λόγω του θανάτου του βασιλιά, ανέλαβε τα καθήκοντά της πολύ πριν τη στέψη.

Είκοσι μέρες μετά την άνοδό της του θρόνου, η βασίλισσα πόζαρε για το πρώτο της επίσημο πορτρέτο ως μονάρχης. Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία των πορτρέτων από τη Dorothy Wilding έγιναν αυτές που τελικά καθιερώθηκαν στα νέα νομίματα της χώρας, στα γραμματόσημα αλλά και στους πίνακες σε όλες τις βρετανικές πρεσβείες ανά τον κόσμο.

Με αφορμή την επέτειο από την κυκλοφορία του πρώτου πορτρέτου της Ελισάβετ, ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας έκανε μια ανάρτηση για τη νέα έκθεση που διοργανώνει το Παλάτι με αφορμή και το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας.

"Αυτή τη μέρα πριν 70 χρόνια, μόλις είκοσι μέρες μετά την άνοδό της στον θρόνο, η βασίλισσα πόζαρε για το πρώτο της επίσημο πορτρέτο. Αυτές είναι οι iconic φωτογραφίες που τράβηξε η Dorothy Wilding για την δημιουργία των πορτρέτων που χρησιμοποιήθηκαν στα κέρματα, στα χαρτονομίσματα και τα γραμματόσημα αλλά και στα επίσημα πορτρέτα που εστάλησαν σε κάθε βρετανική πρεσβεία ανά τον κόσμο" ανάφερε η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως "στα πλαίσια των εορτασμού του Πλατινένιου Ιωβηλαίου αυτή τη χρονιά, το Royal Collection Trust θα πραγματοποιήσει μια ξεχωριστή έκθεση στα State Rooms του Buckingham Palace που θα παρουσιάζει την άνοδο της βασίλισσας στον θρόνο τον Φεβρουάριο του 1952".

Διαβάστε Επίσης