Πριγκίπισσα Diana | Σε δημοπρασία το νεανικό πορτρέτο της που μισούσε

Ο Terence Donovan είχε κάνει το πορτρέτο της 25χρονης Diana το 1986.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο οίκος Bonhams πούλησε σε δημοπρασία ένα πορτρέτο της πριγκίπισσας Diana που είχε κάνει το 1986 ο Terence Donovan, όταν εκείνη ήταν 25 ετών.

Η εικόνα δείχνει την Diana να φοράει ένα μωβ φόρεμα και έχει μια μια επίσημη χροιά, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στη νεαρή πριγκίπισσα. Λέγεται, μάλιστα, ότι όταν το είδε το μίσησε αμέσως και είπε "δεν μου αρέσει καθόλου".

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο λόγος που η πριγκίπισσα της Ουαλίας δεν ξετρελάθηκε με το πορτρέτο ήταν επειδή έμοιαζε σε αυτό πολύ ψυχρή και χωρίς ψυχή. Η Diana, άλλωστε, πάντα ήθελε οι φωτογραφίες της να δείχνουν το ποια είναι σαν άνθρωπος, να την δείχνουν αληθινή και ζωντανή. Δεν ήθελε να περάσει ως πολύ royal, που ήταν εξάλλου κι ένας από τους λόγους που οι περισσότεροι την θεωρούσαν "πριγκίπισσα του λαού".

Παρά το γεγονός ότι το πορτρέτο δεν είχε την έγκριση της Diana, ήταν εκείνο που χρησιμοποιήθηκε για γραμματόσημα μετά τον θάνατό της το 1997. "Αυτή η πόζα είναι από την πρώτη συνεργασία με τον Donovan και επιλέχτηκε από το Royal Mail ως μία από τις εικόνες για μια συλλογή γραμματοσήμων που κυκλοφόρησαν το 1998 προς τιμήν της ζωής και του έργου της πριγκίπισσας" είπε η ειδική του οίκου Bonhams, Sarah Lindberg, εξηγώντας πως "η απήχηση της Diana παραμένει μετά τον θάνατό της και οι άνθρωποι ενδιαφέρονται ακόμα για εκείνη ως γυναίκα".

Το 1986, την χρονιά που έγινε το πορτρέτο, ήταν μια πολυάσχολη χρονιά για τη Diana αφού είχε κάνει μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο μια παγκόσμια περιοδεία. Το ζευγάρι είχε επισκεφτεί την Ιαπωνία, την Ινδονησία, την Ισπανία, τον Καναδά αλλά και το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία. Ήταν επίσης η εποχή που είχαν ξεκινήσει οι φήμες περί προβλημάτων στον γάμο τους, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για απιστίες.

Διαβάστε Επίσης