Παλάτι του Μπάκιγχαμ | Η ανακαίνιση των εκατομμυρίων λιρών με αφορμή το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

Η τεράστια ανακαίνιση στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ακόμα κι αν η βασίλισσα Ελισάβετ πλέον δεν μένει στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο για δεκαετίες ήταν η κύρια κατοικία της, αυτό δεν σημαίνει πως το κτίριο πρέπει να εγκαταλειφθεί, αφού διατηρεί μεγάλη αξία για τον βρετανικό λαό. Για την ακρίβεια, ένα τεράστιο πλάνο αλλαγής βρίσκεται σε εξέλιξη, με αφορμή το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Ελισάβετ, οι εορτασμοί του οποίου θα λάβουν χώρα το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Διαβάστε Επίσης

Όπως έγινε γνωστό, προς το παρόν έχει ξεκινήσει μία μεγάλη επιχείρηση για να βαφεί το κτίριο που θα κοστίσει 90 χιλιάδες λίρες, ένα πολύ μικρό ποσό σε σχέση με το ολικό των 369 εκατομμυρίων που θα διατεθούν για την πλήρη αλλαγή του, η οποία θα διαρκέσει μέχρι το 2027. 

Πιο αναλυτικά, μία μεγάλη ομάδα τριών διακοσμητών εθεάθη να περιποιείται τις πύλες του Παλατιού τη Δευτέρα. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, κάθε ελαιοχρωματιστής αμείβεται με το ετήσιο ποσό των 30 χιλιάδων λιρών, πράγμα που σημαίνει πως το βάψιμο θα κοστίσει 90 χιλιάδες λίρες.

Όπως προαναφέρθηκε, η βασίλισσα Ελισάβετ πήρε την απόφαση να μετακομίσει από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Κάστρο του Windsor, πράγμα που συνέβη εξαιτίας της πανδημίας. Ωστόσο, ήταν μία κίνηση που η Ελισάβετ λάτρεψε καθώς ποτέ δεν ένιωσε άνετα στο Παλάτι των 775 δωματίων. 

Από την άλλη, ο πρίγκιπας Κάρολος έχει βλέψεις να μείνει στο Μπάκιγχαμ, όταν αναλάβει τον βρετανικό θρόνο, κάνοντας σημαντικές αλλαγές, προκειμένου να μειώσει τα έξοδα και τις βασιλικές κατοικίες που χρησιμοποιούνται. 

Διαβάστε Επίσης