Greta Garbo | Το πολυτελές διαμέρισμά της στο Μάνχαταν όπου έμενε όταν αποσύρθηκε από την υποκριτική

Ένα διαμέρισμα αξίας 7 εκατομμυρίων δολαρίων.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Greta Garbo θεωρείται μέχρι και σήμερα μία από τις καλύτερες ηθοποιούς όλων των εποχών πρωταγωνιστώντας σε μερικές από τις πιο εμπορικές ταινίες της MGM. Η ηθοποιός είχε προταθεί για τρία Όσκαρ και βραβεύτηκε τελικά με ένα τιμητικό Όσκαρ το 1954 για το σύνολο της δουλειάς της.

Η σταρ δεν ήταν fan του lifestyle του Hollywood και προσπαθούσε να ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική σε ηλικία μόλις 35 ετών αποφάσισε να μείνει σε ένα υπέροχο διαμέρισμα στο Μανχάταν. Το σπίτι που πλέον πωλείται για 7.25 εκατομμύρια δολάρια, έχει περάσει και σε άλλους ιδιοκτήτες αλλά διατηρεί ακόμα μερικά από τις διακοσμητικές πινελιές της σταρ του Hollywood αλλά και κάποια έπιπλα.

Το σπίτι έχει ανακαινιστεί και διαθέτει μια μεγάλη κουζίνα, τραπεζαρία, τρεις κρεβατοκάμαρες και τρία μπάνια.

Greta Garbo | Το πολυτελές διαμέρισμά της στο Μάνχαταν όπου έμενε όταν αποσύρθηκε από την υποκριτική

Τα δωμάτια είναι ηλιόλουστα και διαθέτουν μεγάλα παράθυρα με θέα στο East River που θύμιζε στη Garbo την πατρίδα της, την Στοκχόλμη.

Greta Garbo σπιτι
Greta Garbo σπιτι

Η τραπεζαρία συνδέεται με την κουζίνα που διαθέτει συσκευές τελευταίας τεχνολογίας.

Greta Garbo σπιτι

Το σαλόνι διαθέτει τοίχους διακοσμημένους με ξύλο και έχει τζάκι και ένα δωμάτιο-γραφείο.

Greta Garbo σπιτι

Η κυρίως κρεβατοκάμαρα είναι διακοσμημένη με ταπετσαρία σε ροζ απόχρωση που λάτρευε η Garbo. Στο δεύτερο υπνοδωμάτιο υπάρχει ένα χαλί από βισκόζη που είχε σχεδιάσει η ίδια η ηθοποιός.

Greta Garbo σπιτι

Το διαμέρισμα βρίσκεται στο θρυλικό κτίριο Campanile που είναι γνωστό για τις υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών που προσφέρει στους VIP ιδιοκτήτες.

Πηγή: toptenrealestatedeals.com
Φωτογραφίες: courtesy of Compass