5 urban hotels που αξίζουν την προσοχή σας

Αυτά είναι τα πιο όμορφα, μικρά ξενοδοχεία της Αθήνας.

Η Αθήνα εξελίσσεται σε δημοφιλή προορισμό καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ξεφεύγοντας από τα τουριστικά στεγανά. Η άνθιση των city hotels έρχεται να το επιβεβαιώσει, δίνοντας στους ξένους ταξιδιώτες - αλλά και τους ντόπιους flâneurs - την ευκαιρία να ζήσουν την πόλη εκ των έσω. 

The Foundry Hotel

5 urban hotels που αξίζουν την προσοχή σας

Σε αυτό το boutique ξενοδοχείο, οι αρχιτέκτονες Μιλτιάδης Πορτοκάλης και Έφη Μαλανδράκη έδωσαν νέα πνοή σε ένα οίκημα του ’30, δημιουργώντας το ιδανικό σπίτι σε αυτόνομα διαμερίσματα: βιβλιοθήκη, πικάπ και βινύλια, πιάνο και ξυλόσομπα δίνουν μία πραγματική αίσθηση οικειότητας και κάνουν τη διαμονή σας απολαυστική. Καιρού επιτρέποντος, η κατάφυτη ταράτσα θα συνεχίσει να φιλοξενεί το rooftop picnic που μας σύστησε το ξενοδοχείο το καλοκαίρι. 

Σαρρή 40, Ψυρρή, τηλ.  211 18 24 604, www.thefoundryhotelathens.com

Blend Hotel

Blend Hotel

Εκεί όπου κάποτε στεγαζόταν το περίφημο "Γλυκισματοποιείο Παυλίδη” - το 1852 δημιουργήθηκε και προσφέρθηκε η πρώτη ζεστή σοκολάτα στους Αθηναίους - άνοιξε τις πόρτες του ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, ανανεώνοντας ένα κτήριο που κατασκευάστηκε κατασκευάστηκε το πρώτο μισό του 19ου αιώνα.  Ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Αθανασιάδης και η ομάδα του Aeter Architects διατήρησαν ανέπαφη την πρόσοψη του κτηρίου, επεμβαίνοντας μόνο χρωματικά, με έναν ανατρεπτικό ροζ-μπλε συνδυασμό. Στο ισόγειο του Blend στεγάζεται το Folk, ένα all day spot που δημιουργήθηκε από την ομάδα του Different Beast, και προσφέρει "West Coast” γεύσεις με βάση τα φρέσκα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.

Βύσσης 2, Aθήνα, Τηλ. 21 0322 1552 www.blendhotel.gr

Perianth Hotel 

Το όνομά του παραπέμπει στα λουλουδάδικα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης (περίανθος είναι τα εξωτερικά πέταλα ενός άνθους) και βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του ιστορικού τριγώνου. Οι k-studio architects εμπνεύστηκαν από το Bauhaus κτήριο, αναβιώνοντας έτσι την ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας στα δωμάτια και τους κοινούς χώρους του ξενοδοχείου, ενώ η Sophia Κokosalaki ακολούθησε την ίδια φιλοσοφία στο σχεδιασμό των στολών του προσωπικού.

K-studio_Perianth

Το νέο Il Barretto συστεγάζεται με το ξενοδοχείο και ενδείκνυται για πρωινό και καφέ, αφού κάνετε πρώτα ένα πέρασμα από τον πρώτο όροφο του κτηρίου, όπου λειτουργεί το Zen Center, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί την άσκηση πρακτικών ανατολικής φιλοσοφίας.

Λιμπόνα 2, Αθήνα, τηλ. 210 3216660, perianthhotel.com

Noma Hotel 

Noma

Αυτό το τριώροφο κτήριο χρονολογείται πριν από το 1843 και είναι από τα πρώτα οικήματα του νέου ελληνικού κράτους, με χαρακτηριστικά στοιχεία όψιμου κλασικισμού. Σήμερα, στεγάζει ένα urban hotel που σας φιλοξενεί στην "καρδιά" της πόλης, προσφέροντας μία πληθώρα επιλογών για να ζήσετε την Αθήνα μέρα και νύχτα. Τι καλύτερο από το να ξεκινήσετε από το ζαχαροπλαστείο Choux Choux που στεγάζεται στο ισόγειο ξενοδοχείου; Το μενού περιλαμβάνει brunch από τις 9:00 μεχρι τις 16:00 το οποίο εξυπηρετεί και το Noma Hotel.

Αθηναϊδος 11, Αθήνα, Τηλ.: 210 3239899, nomahotel.gr

Coco-mat Athens BC

Η φιλοσοφία ζωής του ιδρυτή της Coco-Mat, Πολ Ευμορφίδη, είναι λίγο πολύ γνωστή: επαφή με τη φύση, καλός ύπνος και μινιμαλισμός - κάτι που ισχύει και στο τελευταίο ξενοδοχείο της εταιρείας, που άνοιξε στο Κουκακι.

cocomat bc athens

Στο νέο Coco-Mat Athens BC, θα απολαύσετε την πανοραμική θέα ολόκληρης της Αθήνας, θα κάνετε βουτιά στην ανοιχτή πισίνα και στη συνέχεια θα εξερευνήσετε το κέντρο με τα ξύλινα ποδήλατα Coco-Mat, τα οποία διατίθενται χωρίς χρέωση για τους φιλοξενούμενους του ξενοδοχείου.

COCO-MAT  Athens BC: Φαλήρου 5, Αθήνα, τηλ. 2107230000

Κεντρική Φωτογραφία: Perianth