Τα ελληνικά εστιατόρια του οδηγού Michelin για το 2022

Αυτά είναι τα καλύτερα σύμφωνα με τον Οδηγό.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Νέες αφίξεις, ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως η ζωή. Τα αποτελέσματα του εμβληματικού Οδηγού Michelin για το 2022 μόλις ανακοινώθηκαν και έχουν μεγάλη βαρύτητα για τους gourmands του κόσμου. Εξάλλου ένας από τους βασικούς στόχους του Υπ. Τουρισμού είναι να αναδείξει την Ελλάδα ως γαστρονομικό προορισμό, ξεκινώντας από την Αθήνα.

Έτσι τη σημαντικότερη διάκριση ανάμεσα στα εστιατόρια της Αθήνας πέτυχε φέτος το DELTA που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος κατακτώντας 2 αστέρια Michelin. Ένα gourmet εστιατόριο που δουλεύει ενταντικά με την έννοια της εντοπιότητας και στοχεύει στην ανάδειξη των ελληνικών πρώτων υλών. "Οι σεφ Θάνος Φρέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας προτείνουν γαστρονομικές δημιουργίες που συνδυάζουν σκανδιναβικά κόνσεπτ και τεχνικές που έχουν σφραγίσει εξάλλου την επαγγελματική τους πορεία σε συνδυασμό με εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα, καθώς στοχεύουν παράλληλα στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα" σημειώνει σχετικά η ανακοίνωση.

Στη λίστα προστίθενται για πρώτη φορά με 1 αστέρι δύο ακόμη εστιατόρια: το Soil του Τάσου Μαντή και του Αλέξανδρου Μουρίδη και το The Zillers του Παύλου Κυριακή στην ταράτσα του The Zillers Boutique Hotel. 

Διαβάστε περισσότερα στο WomanToc.gr