Σε δημοπρασία η αμύθητης αξίας συλλογή κοσμημάτων της δισεκατομμυριούχου Heidi Horten

Τα κοσμήματα αναμένεται να πωληθούν στην τιμή-ρεκόρ των 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η συλλογή κοσμημάτων της δισεκατομμυριούχου, Heidi Horten, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Cristie's και αναμένεται να πλησιάσει την τιμή-ρεκόρ των 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συλλέκτρια έργων τέχνης και γνωστή φιλάνθρωπος που έφυγε από τη ζωή πέρυσι σε ηλικία 81 ετών είχε δημιουργήσει μια εντυπωσιακή και αμύθητης αξίας συλλογή κοσμημάτων. Ανάμεσα στα κοσμήματα που θα δημοπρατηθούν περιλαμβάνεται και ένα διαμαντένιο περιδέραιο, το 'Briolette of India' που είχε αρχικά πωληθεί από τον οίκο Cartier το 1909, ένα μαργαριταρένιο περιδέραιο αξίας 7 με 10 εκατομμυρίων δολαρίων και το 25 καρατίων Cartier 'Sunrise Ruby' και ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι του οίκου αξίας 15 με 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε δημοπρασία η αμύθητης αξίας συλλογή κοσμημάτων της δισεκατομμυριούχου Heidi Horten
Horten

H Horten είχε κληρονομήσει την περιουσία της μετά τον θάνατο του συζύγου της, Helmut Horten, ιδρυτή του γερμανικού πολυκαταστήματος Horten AG, τον οποίο είχε γνωρίσει σε ηλικία 19 ετών ενώ εκείνος ήταν 51 ετών. Η Horten που το 2020 είχε περιουσία 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων παντρεύτηκε μετά τον θάνατο του συζύγου της ακόμα δύο φορές. Εκτός από κοσμήματα ήταν συλλέκτρια έργων τέχνης, ενώ στη συλλογή της είχε πίνακες του Πικάσο, του Warhol και του Basquiat. To 2008, μάλιστα, είχε πουλήσει το 35 καρατίων Wittelsbach Diamond που άνηκε στη συλλογή κοσμημάτων της Bavaria για 24 εκατομμύρια δολάρια.

Horten

Η δημοπρασία των κοσμημάτων της Horten αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη και πιο ακριβή ιδιωτική συλλογή που δημοπρατείται ποτέ και αναμένεται να αγγίξει τα 150 εκατομμύρια δολάρια. Η συλλογή κοσμημάτων της Elizabeth Taylor και η ‘Maharajas & Mughal Magnificence’ δημοπρασία του 2019 είναι οι μόνες που έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε Επίσης