Nōstos Boutique Hotel Serifos | Το γραφικό νησί της Σερίφου καλωσορίζει το πρώτο βιώσιμο boutique ξενοδοχείο

Θα ανοίξει τις πύλες του τον Ιούλιο του 2023.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Nōstos Boutique Hotel Serifos, αποτελείται από 17 δωμάτια και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού - τα Λιβαδάκια. Αυτό που κάνει το Nōstos Boutique Hotel να ξεχωρίζει- εκτός από την τοποθεσία του- είναι το γεγονός ότι αυτό το κομψό ξενοδοχείο δημιουργήθηκε με βιώσιμο τρόπο. Το κτίριο είχε προηγούμενη ταυτότητα ως οικογενειακή πανσιόν από τον "Αρχαίο", όπως ήταν γνωστός ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη, Κ. Χάρη Σπυριδάκου. Τώρα, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου (ο Harrys και η Bianca) μετέτρεψαν το κατάλυμα σε ένα κομψό ξενοδοχείο πλήρως βιώσιμο και  χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά, ντόπιους αρχιτέκτονες και εξειδικευμένους σχεδιαστές δίνοντάς του μια τοπική προσωπικότητα με διεθνή αίσθηση και αισθητική.

Nōstos Boutique Hotel Serifos | Το γραφικό νησί της Σερίφου καλωσορίζει το πρώτο βιώσιμο boutique ξενοδοχείο

Έχει δοθεί έμφαση στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εργασιών με την εφαρμογή μιας διπλής στρατηγικής: α) μείωση των εκπομπών όσο το δυνατόν περισσότερο β) οριστική εξάλειψη των αναπόφευκτων εκπομπών CO2 που παράγονται (το καθαρό μηδέν είναι ένα είδος μονόκερου). Αυτό επιτυγχάνεται με την επένδυση σε εφαρμογές καθαρής τεχνολογίας στο κτίριο (θερμομόνωση κτιρίου, νέα συστήματα εναλλασσόμενου ρεύματος σε όλους τους χώρους, αντλίες θερμότητας, ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή με σύστημα net-meeting) και με τη
συνεργασία με την ελβετική Climeworks, για μόνιμη λήψη, αφαίρεση και με ασφάλεια αποθηκεύει υπόγεια περίσσεια CO₂ από τον αέρα, ώστε να μην μπορεί πλέον να συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή.
Nōstos Boutique Hotel Serifos

Οι ιδιοκτήτες συνεργάστηκαν με την αρχιτεκτονική ομάδα της εταιρείας C-O Lab, με έδρα την Αθήνα και τη Σέριφο. Οι αρχιτέκτονες επιλέχθηκαν λόγω των γνώσεων τους για το νησί και χρησιμοποιώντας στοιχεία σχεδιασμού που έχουν
μια ιστορία να πουν. Έχουν δημιουργηθεί τέσσερις διαφορετικοί τύποι δωματίων: maxi, cozy δίκλινα, cozy τρίκλινα και μίνι. Συνολικά υπάρχουν 15 δωμάτια και δύο σουίτες. Τα δωμάτια Maxi διαθέτουν τζακούζι για να προσθέσετε μια
αίσθηση ξεκούρασης στη διαμονή. Οι τιμές ξεκινούν από 60 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση για το μίνι δωμάτιο συμπεριλαμβανομένων των φόρων και του πρωινού.
Nōstos Boutique Hotel Serifos

Το Nōstos Boutique Hotel αποτελεί ένα βιώσιμο ξενοδοχείο στη Σέριφο όπου οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν την ομορφιά του νησιού, σε ένα περιβάλλον με σεβασμό προς την τοπική κοινότητα και τη φύση. Οι ιδιοκτήτες δημιουργήσαν το κατάλυμά αυτό λαμβάνοντας υπόψη την περιβαλλοντική επίδραση του κτιρίου και των δραστηριοτήτων στο νησί.

Nōstos Boutique Hotel Serifos

To Nōstos Boutique Hotel προετοιμάζεται για να υποδεχθεί τους επισκέπτες του τον Ιούλιο του 2023, όπου οι επισκέπτες θα απολαύσουν το αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι, με τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά, τα αρώματα του θυμαριού και της ρίγανης να αναδύονται τριγύρω, με την καλύτερη θέα στο ηλιοβασίλεμα, γνήσιες ελληνικές γεύσεις, τα κυκλαδίτικα χρώματα του γαλάζιου και του λευκού στα σπίτια, και το μπλε χρώμα στους τρούλους των εκκλησιών.

Είναι μια τέλεια επιλογή για ζευγάρια, οικογένειες και παρέες φίλων που αναζητούν μια αυθεντική εμπειρία διακοπών στα ελληνικά νησιά.