Στο The Royal Senses, θα συναντήσεσε χαρούμενους travellers με όμοια σκέψη που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες διακοπών . Σ' αυτό το μοναδικό θέρετρο οι νέοι νομάδες, που δεν ταξιδεύουν στην Κρήτη απλώς για να δραπετεύσουν — αλλά για να βρουν, να ασχοληθούν και να συνδεθούν με τον τόπο, αντιλαμβάνονται ότι αυτή η αίσθηση περνά και μέσα από τη νέα κουζίνα του εστιατορίου Cretamos. Εξάλλου το Royal Senses Resort & Spa, a Curio Collection by Hilton είναι ένα ξενοδοχείο που ενώνει την παράδοση της Κρήτης με το σύγχρονο design. Στο, από κάθε άποψη ιδιαίτερο, Cretamos του Royal Senses, όλα προδιαθέτουν για μία ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία. Ιθύνων νους και εμπνευστής του νέου, ανατρεπτικού μενού είναι ο ταλαντούχος, εξαιρετικά έμπειρος και βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Παύλος Κυριάκης. Κύριο μέλημά του στο νέο του πόστο είναι να εξασφαλίσει μία γαστρονομική εμπειρία πέρα από κάθε προσδοκία. Στο μενού που σχεδιάζει πρωταγωνιστούν οι δυνατές, μοναδικές γεύσεις της Κρήτης, με όλα τα χρώματα και τα αρώματα αυτής της ευλογημένης γης, η εποχικότητα των πρώτων υλών και κάτι από τη μαγεία της παραδοσιακής ντόπιας μαγειρικής που η προέλευσή της χάνεται στα βάθη των αιώνων. Με σεβασμό πάντα στα προϊόντα της τοπικής παραγωγής και τεχνικές που γνώρισε και εξέλιξε στα ταξίδια του στον κόσμο, ο chef Κυριάκης ετοίμασε ένα αναπάντεχο γευστικό ταξίδι, σχεδιασμένο ειδικά για τους καλεσμένους του Royal Senses.
Στο εστιατόριο, το κάθε τραπέζι είναι αρκετά διαχωρισμένο από τα υπόλοιπα, σχεδόν αποκομμένο, σχηματίζοντας ένα μικρό "νησί” όπου θα τελεστούν γκουρμέ ιεροτελεστίες. Περικυκλωμένο από το υδάτινο στοιχείο και με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, περιμένει τους καλεσμένους του για να τους παραδώσει στην περίφημη Κρητική κουζίνα και τις οι ιδιαίτερες πρώτες ύλες του υπερήφανου νησιού. Σε αυτά, προστίθενται η ανατρεπτική διάθεση ενός chef με σπάνιο ταλέντο να αναδεικνύει τις εκλεκτές γεύσεις σε αξέχαστες εμπειρίες και τις όμορφες αναμνήσεις σε αλησμόνητες γεύσεις.
Ο Κυριάκης προτείνει στους επισκέπτες να επιλέξουν το degustation menu για να βιώσουν μία γαστρονομική εμπειρία και να αντιληφθούν τη φιλοσοφία των πιάτων με έμπνευση τη μαγειρική παράδοση της Κρήτης. Κάτι που ξεχωρίζει ο ίδιος στο μενού είναι η σούπα γκασπάτσο από ντοματίνια βελανίδια Κρήτης, που σερβίρεται με παγωτό ξινομυζήθρας.
Στο Cretamos, το fine dining συναγωνίζεται τη συγκλονιστική θέα που συνδυάζει μοναδικά το ρομαντισμό με την άγρια ψυχή της Κρήτης. Την εμπειρία απογειώνουν και τα εκλεκτά κρητικά κρασιά από το πλούσιο κελάρι του The Royal Senses. Η προσεκτικά διαλεγμένη λίστα 175 κρασιών περιλαμβάνει εξαιρετικές ετικέτες από ελληνικά οινοποιία μικρών και μεγάλων παραγωγών σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και βέβαια τους νομούς της Κρήτης: Λασίθι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά. Από το Κελάρι του Creatamos δεν λείπουν εξαιρετικά κρασιά από όλο τον κόσμο, όπως Sauternes, Chateau Angelus 1er grand cru classe, Gaja Sperss, Penfolds, αλλά και σπάνιες ετικέτες όπως το περίφημο κρασί Thalassinos Vithismenos, που εμφιαλώνεται κάτω από το νερό.
theroyalsenses.troulisroyalcollection.com