Ευφάνταστο και δημιουργικό, το Afternoon Tea που σερβίρει το ξενοδοχείο The Berkeley στο Λονδίνο φημίζεται για την εξής σπουδαία ικανότητα του. Να ενώνει με τρόπο μαεστρικό το σύμπαν της μόδας με τον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας. Εξάλλου, οι κοινοί άξονες που υπάρχουν ανάμεσα τους δεν είναι τόσο λίγοι όσο εσφαλμένα πιστεύουμε. Η επικρότηση της ατέρμονης δημιουργικότητας, η απελευθέρωση της φαντασίας, οι καινοτόμες προτάσεις και η αδιαπραγμάτευτη αισθητική συνιστούν κοινό γνώρισμα και των δύο.

Η Prêt-à-Portea πρόταση του για την σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας είναι παιχνιδιάρικη και όπως πάντα σικ. Αποτελείται από κέικ υψηλής ραπτικής με τις δημιουργίες του να εμπνέονται από εμβληματικούς οίκους μόδας και A List προσωπικότητες του χώρου της μόδας. Μία ωδή στο βρετανικό απογευματινό τσάι, το οποίο σερβίρεται καθημερινά από τις 13:00 έως τις 17:30 κατόπιν κράτησης στην τιμή των 80 ευρώ / άτομο.


Σε αυτό το μήκος κύματος, το μενού ανοίγει με ένα εντυπωσιακό φόρεμα Versace, το οποίο μετουσιώνεται σε μία απαλή μους βανίλιας, η οποία συνοδεύεται από μαρμελάδα σύκου και δαμάσκηνου, και ολοκληρώνεται με μια μοντέρνα φούστα με φρουτώδες τούλι. Το ξεχωριστό παλτό του Harris Reed για τη Nina Ricci σερβίρεται με μαύρη σοκολάτα Valrhona supreme και γκανάς yuzu, τοποθετημένο πάνω σε pain de gênes εσπεριδοειδών και ολοκληρωμένο με σοκολατένιο γιακά.


Το αστραφτερό σύνολο του Paco Rabanne εμπνέει ένα κέικ Mont Blanc με μους κάστανου και ζελέ μαύρης φραγκοστάφυλου, τοποθετημένο σε ένα ελαφρύ καραμελωμένο παντεσπάνι από τον φθινοπωρινό καρπό και στολισμένο με ένα αστραφτερό φτερό. Η τσάντα της Prada για αυτή τη σεζόν παρουσιάζεται με τη μορφή μίας ξανθιάς τούρτας κανέλας, γλασσαρισμένη με μεταξένιο λευκό γλάσο με εικόνα σάντουιτς και σοκολάτα Ivoire στο σώμα του. Το εμβληματικό σακάκι της Victoria Beckham είναι ένα πορτοκαλί sablé, περίτεχνα γεμισμένο με βασιλικό γλάσο.


Το θρυλικό ζιγκ-ζαγκ της Missoni - που αυτή τη σεζόν παρουσιάζεται σε ένα μάξι παλτό - απεικονίζεται με μους μανταρίνι και πραλίνα αμυγδάλου, τυλίγεται σε σφουγγάρι Joconde και ολοκληρώνεται με ζιγκ-ζαγκ σοκολάτας – πώς θα μπορούσε αλλιώς. Τέλος, η κορυφαία τούρτα μοιράσματος της φετινής σεζόν εμπνέεται από ένα φόρεμα Alexander McQueen, το οποίο συνδυάζει κρέμα σοκολάτας Gianduja, καραμέλα miso και απορροφητική μους φουντουκιού, τελειώνοντας με εντυπωσιακό γλάσο υψηλής λάμψης και σοκαλατένιας επίγευσης.