Οι μεγαλύτερες τάσεις στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Στολίστε το σπίτι σας ακολουθώντας τις τάσεις που επικρατούν στη διακόσμηση για το 2023.

Επιστημονικές έρευνες αναφέρουν ότι όσοι στολίζουν νωρίτερα για τα Χριστούγεννα είναι περισσότερο ευτυχισμένοι. Είναι μια διαδικασία που σε βάζει σε γιορτινό κλίμα και μπορεί να γίνει μάλιστα πολύ δημιουργική. Αν είστε ένα βήμα πριν βγάλετε τα στολίδια και το δέντρο από την αποθήκη, διαβάστε τις τάσεις που επικρατούν στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση για το 2023 για να πάρετε ιδέες

Το παστέλ των ζαχαρωτών

Το ροζ πρωταγωνίστησε το 2023 και συνεχίζει να είναι δημοφιλές. Ευχαριστούμε Barbie! Στη διακόσμηση του σπιτιού για τα Χριστούγεννα όμως παίρνει πιο παστέλ αποχρώσεις που θυμίζουν τα αγαπημένα μας ζαχαρωτά. 

Οι μεγαλύτερες τάσεις στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Η κομψότητα του  παππού

Την προηγούμενη σεζόν η τάση στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τιμούσε τις γιαγιάδες μας. Φέτος, έρχεται στο προσκήνιο η αισθητική των παππούδων μας και αντικαθιστά τα λευκά και μπλε με τα έντονα βουργουνδί και λαδί. Μαζί τους πάνε και οι old school πινελιές όπως τα καρό σχέδια και οι τόνοι του ξύλου. Αρσενικές μυρωδιές μπορούν επίσης να προστεθούν για την ατμόσφαιρα όπως βάλσαμο και κέδρος. 

Με έμπνευση από το δάσος

Η φύση είναι πάντα η μούσα του design. Φέτος η εμπνευσμένη από τους δασότοπους διακόσμηση κυριαρχεί παντού. Μανιτάρια, βελανίδια, κουκουνάρια, και χνουδωτά ζώα όπως οι σκίουροι, τα ελάφια και οι αλεπούδες κάνουν την εμφάνισή τους στις χριστουγεννιάτικες συλλογές. 

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Βιώσιμη διακόσμηση

Ακολουθώντας παράλληλη πορεία με τον κόσμο της μόδας η διακόσμηση ενθαρρύνει την βιωσιμότητα. Οι χαρτοπετσέτες δίνουν τη θέση τους σε υφασμάτινες και τα δώρα τυλίγονται με χαρτί ανακύκλωσης. Μια καλή ιδέα είναι να αντικαταστήσετε και το πλαστικό δέντρο με ένα κανονικό δέντρο σε γλάστρα και να αξιοποιήσετε ως διακοσμητικά τα κουκουνάρια και τα κλαριά που θα μαζέψετε από μία βόλτα στο κοντινό πάρκο. 

Διαβάστε Επίσης