5 τάσεις που θα ακολουθήσουμε στη διακόσμηση το 2024

Θα καθορίσουν τη νέα χρονιά και θα αναβαθμίσουν τη διακόσμηση του σπιτιού μας.

Στην κλισέ έκραση "νέα χρονιά, νέος εαυτός" θα προσθέσουμε και το "νέο σπίτι" φια το 2024. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μετακομίσουμε αλλά απλά να ακολουθήσουμε τις τάσεις στη διακόσμηση που φέρνει μαζί της η νέα χρονιά. Φαίνεται πως θα οι μήνες που ακολουθούν φέρνουν απαλά χρώματα, mix and match προσέγγιση από διαφορετικές εποχές και επιστροφή του ρομαντισμού. 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις 5 κορυφαίες τάσεις που θα καθορίσουν το 2024 και θα αναβαθμίσουν τη διακόσμηση του σπιτιού μας. 

Ροδάκινο & βερίκοκο

Τα χρώματα που θα επικρατήσουν το 2024 μοιάζουν με αυτά του ροδάκινου και του βερίκοκου: απαλά, γλυκά και λίγο παιχνιδιάρικα. Τον δρόμο έδειξε και η Pantone ανακυρύσσοντας ως χρώμα του 2024 το Peach fuzz.

Μέταλλο

Τοο υλικό που θα βρίσκεται παντού στο σπίτι μας τη νέα χρονιά θα είναι το μέταλλο: χρωμέ, σίδηρο και αλουμίνιο. Επιφάνεις που καθρεπτίζεσαι και μεταλλικά έπιπλα θα πρωταγωνιστούν. 

Σκοτεινοί τόνοι

Μια αίσθηση βελούδινου μυστηρίου φέρνουν μαζί τους οι νέες τάσεις. Μια έμπνευση που έρχεται από τον κόσμο του κοσμήματος και τις πολύτιμες πέτρες. 

Ρομαντισμός

Μια ίσως παρεξηγημένη αισθητική αφού δεν αφορά μόνο καρδούλες και κόκκινα διακοσμητικά. Επίσης, ο ρομαντισμός δεν ανήκει μόνο στον 19ο αιώνα αλλά και στις μέρες μας. Ροζ, κόκκινο, λουλούδια, δαντέλες και κορδέλες μπορούν να είναι αισθησιακά και προκλητικά αλλά έρχονται με μια μοντένα πινελιά. 

Mix and Match

Η τάση αυτή έχει μια διαχρονικότητα αφού τη συναντάμε κάθε χρόνο σε διαφορετικές εκφάνσεις της. Το 2024 θέλει να ανακατέψουμε ιστορικές εποχές. 

Διαβάστε Επίσης