Το Dope Roasting Co. αγαπάει τον ποιοτικό καφέ

Μια νέα άφιξη στην πόλη για coffee break.

Ακολουθώντας τις ανάγκες των κατοίκων κάθε σύγχρονης μητρόπολης, το Dope Roasting Co. παρέχει ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για το coffee break σας: ποιοτικό καφέ με dairy free επιλογές για cappuccino ή latte, χειροποίητα pastries που ακολουθούν κλασικές γαλλικές συνταγές, όπως το canelé, bagels που φτιάχνονται με τη σειρά τους στο αρτοποιείο και cold pressed χυμούς. Η άριστη εξυπηρέτηση και κατάρτιση της ομάδας του Dope ολοκληρώνει την εμπειρία, ακόμα κι αν αυτή αρχίζει και τελειώνει τη στιγμή της παραγγελίας σας. 

Το Dope Roasting Co. αγαπάει τον ποιοτικό καφέ

"Η αρχική μας προσέγγιση ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο υψηλής αισθητικής που να είναι εναρμονισμένος με την τοποθεσία που βρίσκεται το μαγαζί. Το Dope έγινε προέκταση του δρόμου χωρίς να δημιουργεί αντίφαση σε σχέση με το εξωτερικό περιβάλλον του.  Η αυθεντικότητα της αγοράς σε συνδυασμό με την ανάπτυξη που βιώνει η ευρύτερη περιοχή αποτυπώνονται στον χώρο μας. Το κτήριο από μόνο του ήταν πηγή έμπνευσης, έχοντας αποτελέσει σημαντικό εμπορικό σημείο από τον 19ο αιώνα, για αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να αναδείξουμε κομμάτια της αρχιτεκτονικής του" εξηγεί ο Αντώνης Τζαρουκιάν. 

dope

Η φιλοσοφία του Dope και η τέχνη του καφέ

"Το όραμα μας από την αρχή ήταν να προσφέρουμε στον κόσμο φρέσκο ποιοτικό καφέ σε ένα περιβάλλον όπου θα αισθάνεται άνετα να περιηγηθεί και να δοκιμάσει οικείες γεύσεις. Θεωρήσαμε αναγκαίο ο ποιοτικός καφές να συνδυάζεται με αντίστοιχα  εδέσματα. Όλες οι γλυκές και αλμυρές προτάσεις παρασκευάζονται στο χώρο από εξειδικευμένους αρτοποιούς και σεφ, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Έχοντας τον έλεγχο της παραγωγής του καφέ και του φαγητού μπορέσαμε να προσαρμόσουμε τα προϊόντα μας στις γευστικές ανάγκες των πελατών μας".

DOPE

"Όλοι οι καφέδες καβουρδίζονται στο Dope σε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.  Η επιλογή των κόκκων γίνεται με γνώμονα την ποιότητα. Το καβούρδισμα και οι παρασκευές έχουν σκοπό να δώσουν στον πελάτη μια μοναδική εμπειρία που όμως να μην παρεκκλίνει από τις γευστικές του προτιμήσεις. Συγκεκριμένα οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μοναδικά blends (χαρμάνια) και έναν καφέ μοναδικής προέλευσης. Το χαρακτηριστικό του καφέ Dope, σε όλες τις  περιπτώσεις, είναι έντονα αρώματα και γλυκόπιοτες γεύσεις που συνδυάζονται εξαιρετικά σε όλες τις επιλογές ροφημάτων".

Ένα in-house αρτοποιείο 

Η ομάδα του Dope συνεργάστηκε με τον διεθνούς φήμης αρτοποιό Kamel Saci για να καταλήξουν σε ένα μενού με αυθεντικά γλυκά φτιαγμένα από αγνά υλικά. "Τα bagels που παρασκευάζονται επίσης κάθε πρωί στο αρτοποιό αποτελούν τη βάση για υπέροχα σάντουιτς. Όλα τα υλικά είναι φρέσκα και με κύριο γνώμονα την υψηλή ποιότητα. Τα αποτελέσματα είναι πρωτότυπα και κυρίως εξαιρετικά εύγευστα. Ο έλεγχος της παραγωγής όλων των προϊόντων που διατίθενται  στο Dope σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικά άνετο, χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον είναι τα στοιχεία που μας ξεχωρίζουν" καταλήγει ο κύριος Τζαρουκιάν.

Dope Roasting Co. Βύσσης 25, Αθήνα, Τηλ.  21 0321 5209

Φωτογραφίες: Πηνελόπη Γερασίμου