Eat Chic | Η εντυπωσιακή ανακαίνιση του εμβληματικού GB Roof Garden Restaurant

Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, εκεί που η Ακρόπολη συνοδεύει κάθε υψηλού επιπέδου γαστριμαργική δημιουργία, γεννάται μία αναγεννητική γαστρονομική εμπειρία.

Η θέα που αντικρίζεις από το υψηλότερο σημείο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία είναι μία από τις εμπειρίες που μπορείς να περιγράψεις μόνο αν έχεις βιώσει. Η όψη του Παρθενώνα φωτίζεται από ένα αλλιώτικο πρίσμα όσο ο ήλιος πραγματοποιεί το δικό του παιχνίδι τη στιγμή της δύσης του και εσείς απολαμβάνετε signature cocktail και γαστριμαργικές δημιουργίες με χαρακτήρα

Eat Chic | Η εντυπωσιακή ανακαίνιση του εμβληματικού GB Roof Garden Restaurant

Το GB Roof Garden δεν είναι ένα ακόμη εστιατόριο. Θυμίζοντας περισσότερο ολιστική εμπειρία ικανοποίησης των πέντε αισθήσεων, το εμβληματικό dining spot της Μεγάλης Βρεταννίας άνοιξε ξανά τις φιλόξενες πόρτες του, αυτή τη φορά πλήρως ανακαινισμένo. Διατηρώντας την ουσία και την αριστοκρατική του αίγλη αναλλοίωτη, το GB Roof Garden θα συνεχίσει να σερβίρει ευγενείς δημιουργίες διά χειρός του πολυβραβευμένου σεφ Αστέριου Κουστούδη, επικεφαλής γαστρονομίας του ξενοδοχείου σε ένα αναγεννητικό περιβάλλον στους κόλπους του οποίου συνυφαίνονται παρόν και παρελθόν και σκιαγραφείται το μέλλον. Με τον Always Grand τρόπο που έχει αποδείξει ότι το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

GB Roof Garden

Στη νέα επιβλητική σάλα του GB Roof Garden κυριαρχούν τώρα φυσικά υλικά με πρωταγωνιστές το λευκό μάρμαρο και το ξύλο, τα οποία σχεδιαστικά προσδίδουν βάθος στο χώρο διατηρώντας την αυθεντικότητά του και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του εστιατορίου, τη μαγευτική του θέα στην Ακρόπολη. Γιατί, το να μπορείς να παραδοθείς στην θέα του ιερού βράχου από τα ψηλά δεν είναι κάτι απλό. 

GB Roof Garden

Όσον αφορά το χρώμα, η παλέτα κινείται σε κλασικά μονοπάτια, με φρέσκα ουδέτερα χρώματα τονισμένα με διακριτικές πινελιές ροζ, πράσινου και χρυσού που αντανακλούν την ιστορική εικονογραφία της πόλης σε συνδυασμό με μοντέρνες λεπτομέρειες και ζωηρά στοιχεία σχεδίασης εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση, όπως η ενδυμασία των Ευζώνων. Η επιλογή των υφασμάτων και τα καλαίσθητα έπιπλα δημιουργούν έναν ζεστό και φιλόξενο εσωτερικό διάκοσμο, ενώ η συνύπαρξη αρχιτεκτονικού και διακοσμητικού φωτισμού ενισχύουν την κομψότητα και το αυτό το φύσει αβίαστο DNA του εστιατορίου. 

GB Roof Garden

Προσεγγίζοντας το απαιτητικό project δημιουργίας ενός νέου προσώπου του θρυλικού GB Roof Garden σε διαρκή επικοινωνία με το εμβληματικό παρελθόν του εστιατορίου, η ολική ανακαίνιση φέρει την υπογραφή του βραβευμένου βρετανικού οίκου Goddard Littlefair. 

GB Roof Garden

Με τη διάσημη βεράντά του να έχει αποτελέσει πόλο έλξης διάσημων προσωπικοτήτων και σπουδαίων προσώπων, το GB Roof Garden έχει καταφέρει από το ξεκίνημά του να αναδειχθεί σε φάρο γαστρονομίας αριστείας. Αξιοποιώντας εγχώρια προϊόντα και φρέσκα υλικά εποχής από Έλληνες παραγωγούς ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης σε συνεργασία με τον ταλαντούχο Chef De Cuisine Νίκο Λιόκα και τον χαρισματικό Pastry Chef Αλέξανδρο Κούφα συνθέτουν με μαεστρία ευφάνταστα πιάτα και νοσταλγικές γεύσεις που συνδυάζουν τις σύγχρονες διεθνείς μαγειρικές τάσεις με την τεράστια γαστρονομική  κληρονομιά της Ελλάδας προτάσσοντας ένα fine comfort μενού.

GB Roof Garden

Βραδινός επίλογος στο νέο GB Roof Garden Bar με δροσιστικά κοκτέιλ και εξαιρετικές γεύσεις του bar food menu με φόντο τον Παρθενώνα. Παράλληλα, το εξωτικό open-air Bar8 προσφέρεται για καλοκαιρινές αποδράσεις στην καρδιά της πόλης με premium ποτά, fusion Bar Bites, pop - jazz μουσική και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα σε μία πόλη που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν χάνει τη γοητεία της.