
Εμπνευσμένοι από τα θρυλικά ‘Formica caffs’ που σημάδεψαν τα '50s στο West End του Λονδίνου, οι interior designers του Child Studio δημιούργησαν το Humble Pizza, μια ροζ έκρηξη με αναφορές από τη βρετανική σκηνή που κατάφερε να "αγκαλιάσει" ιταλούς μετανάστες και νεορομαντικούς μέχρι mods, χίπιδες και punks.

Το Instagram ready εστιατόριο βρίσκεται στο King's Road και προσφέρει μια χορτοφαγική εκδοχή του πιο αγαπημένου φαγητού στον κόσμο. "Δημιουργούμε υγιεινές, βίγκαν εναλλακτικές της κλασικής ιταλικής pizza" προτείνει το Humble Pizza, με ένα μενού που συμβαδίζει με τις τρέχουσες τάσεις της γαστρονομίας.


Το δημιουργικό στούντιο αναζήτησε την απόλυτη απόχρωση του ‘millennial pink’, με την οποία και έντυσε όλο τον χώρο, τοίχο -τοίχο, επιλέγοντας τη φορμάικα ως βασικό υλικό. Το μωσαϊκό, οι neon πινακίδες, τα φωστικά από τα μέσα του 20ου αιώνα ευρωπαίων σχεδιαστών Poul Henningsen, Jacques Biny και Luigi Massoni και το ξύλο κερασιάς αποτελούν διακριτικές αναφορές στο παρελθόν και την ιστορία του εστιατορίου, συμπληρώνοντας τον επιβλητικό σχεδιασμό που κρύβεται πίσω από μία γραφική είσοδο, βαμμένη σε ένα candy pink χρώμα.

Τα πιάτα του καταλόγου λειτουργούν ως μια χρωματική πολυφωνία στο ροζ, με τις πολύχρωμες σαλάτες, την καταπράσινη σούπα λαχανικών και τη φοκάτσια με τις κόκκινες ζουμερές ντομάτες να ξεχωρίζουν πάνω στα τραπέζια. Το "ταπεινό" κουνουπίδι γίνεται βάση για πίτσα - φανταστείτε μία Diabola με σάλτσα ντομάτας, vegan mozzarella και πικάντικο tofu pepperoni - προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα εναλλαγή από το κλασικό ζυμάρι.

"Η έμπνευση για τον σχεδιασμό προήλθε από τα βασικά στοιχεία της βρετανικής λαϊκής μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής, τα ‘Formica caffs’, τα οποία εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο West End του Λονδίνου τη δεκαετία του 1950 και που πολλά από αυτά έχουν επιζήσει μέχρι σήμερα" αναφέρει η ομάδα του Child Studio. Εκεί όπου κάποτε βιοποριζόντουσαν οικογένειες ιταλών μεταναστών, σηματοδοτώντας εν αγνοία τους την κουλτούρα των cafe στο Λονδίνο, τώρα χαρούμενοι millennials τρώνε cauliflower pizza, φορώντας τα chunky sneakers τους και τσεκάροντας μανιωδώς το Instagram feed τους.
Το χρονικό των cafe του Λονδίνου αποτυπώνεται στο βιβλίο London Caffs με ιστορίες του αρχιτέκτονα Edwin Heathcote και φωτογραφίες της Sue Barr .