Eat Chic: 3 μέρη για φαγητό με ιδιαίτερο χαρακτήρα

Fine dining, speakeasy γαστρονομία και ένα all-day bistrot σε μία από τις παλαιότερες συνοικίες της Αθήνας.

Καλό φαγητό, εκλεπτυσμένη αισθητική και ήσυχο περιβάλλον. Αυτά είναι τα απαραίτητα συστατικά για μία μοναδική εμπειρία dining και οι παρακάτω επιλογές υπόσχονται να σας τα προσφέρουν.

Phi Beta Kappa -  speakeasy γαστρονομικές απολαύσεις 

Eat Chic: 3 μέρη για φαγητό με ιδιαίτερο χαρακτήρα

Στο νέο speakeasy μαγαζί της Αθήνας, το φαγητό είναι ο οδηγός της ζωής. Εμπνευσμένο από το αρκτικόλεξο ΦΒΚ (Φιλοσοφία Βίου Κυβερνήτης) και την παλαιότερη αδελφότητα των αμερικανικών κολεγίων, το Phi Beta Kappa αντικαθιστά τη λέξη φιλοσοφία με τη λέξη φαγητό και συστήνεται ως το πρώτο "μυστικό" εστιατόριο της πόλης. 

ΦΒΚ

Στο υπόγειο του Frater & Soror ξεπροβάλει ένας industrial χώρος με αναφορές από τα 70’s και old school αισθητική. Τα λιγοστά τραπέζια, το ψυγείο ωρίμανσης κρεάτων, τα στoιβαγμένα ξύλα, η ιδιότυπη κάβα - όπου πρωταγωνιστούν τα βιοδυναμικά κρασιά - και η ανοιχτή κουζίνα που βρίσκεται πίσω από μια μεγάλη τζαμαρία συνθέτουν μία οικεία σάλα που περιμένει να γεμίσει με φίλους.

Ο chef Δημοσθένης Μπαλόπουλος και η ομάδα του παρουσιάζουν ένα degustation μενού επτά πιάτων με διεθνή προσανατολισμό, το οποίο καταφέρνει να ενσωματώσει αρμονικά εκλεκτές κοπές κρεάτων, εποχικές πρώτες ύλες αλλά και φαινομενικά "δύσκολα” υλικά σε ευφάνταστους συνδυασμούς. Εδώ, όλα ψήνονται στο ξύλο, ενώ το καπνιστήριο και η sous vide τεχνολογία μαρτυρούν την αδυναμία του chef στις δημιουργικές τεχνικές.

Info: ​​​Αμύντα 6, Αθήνα, Τηλ. κρατήσεων: 698 880 1108

CTC - Fine Dining  πέντε αισθήσεων

CTC

To CTC Urban Gastronomy μπήκε στον 5ο χρόνο λειτουργίας του και αγκαλιάζει ακόμα περισσότερο τις πέντε αισθήσεις.  Η αφή, η ακοή, η όραση, η όσφρηση και φυσικά η γεύση μπαίνουν στο "στόχαστρο" του ταλαντούχου Αλέξανδρου Τσιοτίνη και της ομάδας του, που έχουν ως πρωταρχικό σκοπό να προσφέρουν μία κορυφαία συνολική εμπειρία με ισχυρό γαστρονομικό πρόσημο.

CTC

Το CTC ήταν και παραμένει ένα γαστρονομικό εστιατόριο που "οδηγείται" σε μεγάλο βαθμό από την εποχικότητα των πρώτων υλών και στην επετειακή αυτή χρονιά του δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στο ταξίδι των γεύσεων. Τα τρία μενού του εστιατορίου, το Gastronomy 101- 3 πιάτων, το Trip- 6 πιάτων και το Voyage - 9 πιάτων, κλείνουν μέσα τους τη φιλοσοφία του Αλέξανδρου Τσιοτίνη γύρω από το φαγητό. Θέλοντας να επισφραγίσει την ταξιδιωτική αυτή διάθεση, ο chef και ιδιοκτήτης του CTC πρόσθεσε όπως λέει και ο ίδιος "το στοιχείο εκείνο που δεν επιτρέπεται να λείπει από κανένα ταξίδι, ακόμη και στη σύγχρονη εποχή των social media: την καρτ ποστάλ". Η ρετρό καρτ ποστάλ έρχεται ως ενθύμιο του CTC ταξιδιού σας και αποτελεί μία ακόμη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά σε αυτή τη διαδραστική εμπειρία.

Info: Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Ιλίσια, Τηλ. Κρατήσεων: 210 7228812

Gargaretta - All day bistrot

StavropoulouArchitects_Gargaretta

 Σε μία από τις παλιότερες συνοικίες της Αθήνας, τη Γαργαρέττα, άνοιξε τις πόρτες του ένα all-day bistrot που ενώνει το χθες με το σήμερα. Το όνομα Gargaretta αποδίδεται στην ομώνυμη ιταλική οικογένεια, η οποία καλλιεργούσε τα κτήματά της στην περιοχή που βρίσκεται το bistrot, κατά την περίοδο του Μεσαίωνα. Για τους ιδιοκτήτες τού που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν κάτω από την Ακρόπολη, το όνομα για το νέο τους εγχείρημα προέκυψε σχεδόν φυσικά.

Gargaretta

Η αρχιτέκτονας Έλενα Σταυροπούλου δημιούργησε έναν χώρο που χωρίζεται σε δύο επίπεδα, δίνοντάς έτσι τη δυνατότητα να απολαύσετε το φαγητό σας αλλά και να εξερευνήσετε τα τοπικά προϊόντα που προέρχονται από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Η Gargaretta περιτριγυρίζεται, κατά μήκος, από γυάλινη επιφάνεια, η οποία χαρίζει στο χώρο φυσικό φως, συνδέοντας ταυτόχρονα τους επισκέπτες με τον ρυθμό της πόλης. 

Gargaretta

Στο μενού που επιμελούνται οι Μανώλης Μαυριγιαννάκης και Μάριος Πιρπιρίδης και εκτελεί άριστα ο Head Chef Άρης Πουλόπουλος, θα βρείτε ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλη την ημέρα. Ο πρωινός καφές συνδυάζεται με λαχταριστά cookies, financiers, cakes και bagels, οι επιλογές για φαγητό περιλαμβάνουν σαλάτες, tapas και κυρίως πιάτα, φτιαγμένα με πρώτες ύλες από τη Μεσόγειο και τα plateau τυριών και αλλαντικών συνδυάζονται σε απόλυτη αρμονία με τις ετικέτες της λίστας κρασιών. Στα highlights το ceviche από χτένια με κρέμα σελινόριζας και σάλτσα verde φτιαγμένη από πράσινες ντομάτες, τα τραγανά fish&chips από παστό μπακαλιάρο τυλιγμένο σε πατάτα με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου και οι μπουκιές καβουρμά Θράκης μέσα σε τραγανό ψωμί με μαγιονέζα γλυκοπατάτας και αυγό.

Info: Ροβέρτου Γκάλλι 1, Ακρόπολη, Τηλ.: 210 9228713

Κεντρική φωτογραφία: CTC/Lobster Soup