Οι διαστάσεις της αρχιτεκτονικής στη φιλοξενία

Πώς το μοναδικό design συμβάλλει στον κλάδο του hospitality και δημιουργεί αξέχαστες εμπειρίες.

Το ολοκαίνουριο showroom της εταιρείας Κούρτης άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί επαγγελματίες από τον χώρο του τουρισμού και της εστίασης, αρχιτέκτονες και  interior designers. Στον ανακαινισμένο χώρο του, που εκτείνεται σε δύο επίπεδα και καταλαμβάνει 2000 τ.μ., οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν μοναδικές συλλογές επίπλων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με έμφαση στην υψηλή ποιότητα κατασκευής και τον καινοτόμο σχεδιασμό για λύσεις απόλυτα προσαρμοσμένες στις πρακτικές ανάγκες των σύγχρονων τουριστικών χώρων.

Ο εκθεσιακός χώρος διαμορφώνεται σε συνεργασία με την ΕΚΑ HELLAS ειδικά για επαγγελματίες, με 22 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια που στόχος τους είναι να προσομοιώσουν σουίτες ξενοδοχείων διαφορετικής αισθητικής προσφέροντας στον επισκέπτη μία εντυπωσιακά ολοκληρωμένη εικόνα επιλογών και λύσεων για κάθε απαιτητικό project διακόσμησης. Στο Showroom προσφέρεται επίσης, η δυνατότητα δημιουργίας πιλοτικού δωματίου για επαγγελματίες, ενώ θα φιλοξενούνται design workshops σχετικά με τις τελευταίες τάσεις στον χώρο του επίπλου και τη γνωριμία με νέες δημιουργίες, υλικά και τεχνοτροπίες.

Στο πλαίσιο συνέργειας, το τμήμα Kourtis Contract μαζί με την ΕΚΑ ΗELLAS διοργανώνουν ένα εξειδικευμένο event για αρχιτέκτονες και interior designers. Το "Hospitality Atmospheres” πραγματεύεται τις ατμοσφαιρικές πτυχές της αρχιτεκτονικής όπως αυτές αντηχούν στη διαμόρφωση χώρων φιλοξενίας. Η συζήτηση που θα διεξαχθεί, άπτεται του ενδιαφέροντος του κοινού που ασχολείται με τις ξενοδοχειακές μονάδες καθώς στο επίκεντρο των ομιλιών διακεκριμένων αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών θα είναι ο τρόπος που μπορεί να εξοπλιστεί ένας επαγγελματικός χώρος τόσο με έπιπλα όσο και με δάπεδα με  απόλυτη δέσμευση στην ποιότητα και την καινοτομική διάθεση.

Οι διαστάσεις της αρχιτεκτονικής στη φιλοξενία

Το πρωτοποριακό design, η υψηλή αισθητική και οι λιτές γραμμές είναι στοιχεία που κεντρίζουν την προσοχή και μαγνητίζουν όλες τις αισθήσεις των πελατών. Στον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει στον χώρο η αρχιτεκτονική ατμόσφαιρα συμβάλλει τόσο η τοποθέτηση των πλακιδίων μοκέτας και βινυλικού δαπέδου της Interface που αντιπροσωπεύει η ΕΚΑ HELLAS στην Ελλάδα, όσο και τα ατμοσφαιρικά και κομψά έπιπλα της εταιρείας Κούρτης τα οποία δίνουν άλλη διάσταση στο χώρο.

Η συζήτηση "Hospitality Atmospheres: Dimensions of Architecture" θα λάβει χώρα στις 14 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:30  στο νέο εκθεσιακό χώρο των κεντρικών γραφείων του τμήματος KOURTIS CONTRACT, Μαλακόντα 6, Ν. Κηφισιά, σε συνεργασία με την ΕΚΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ.