Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει μία κατοικία για κάθε περίσταση

Τα παλάτια και τα σπίτια που βρίσκονται στην κατοχή της.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει μία κατοικία για κάθε περίσταση. Μερικές από αυτές συνοδεύουν τον τίτλο της ενώ άλλες προέρχονται από κληρονομιά. Από το παλάτι του Buckingham, που είναι και η κεντρική κατοικία της βασίλισσας, μέχρι το αγαπημένο της Balmoral Castle, αυτά είναι τα παλάτια και τα σπίτια που έχει στην κατοχή της.

Τα κεντρικά: Buckingham Palace

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει μία κατοικία για κάθε περίσταση

Το παλάτι που βρίσκεται στην πόλη του Westminster ανήκει στον μονάρχη της που βασιλεύει την εκάστοτε περίοδο, μια παράδοση που χρονολογείται από το 1837. Διαθέτει συνολικά 775 δωμάτια, από τα οποία τα 19 είναι κρατικά, τα 52 βασιλικά και δωμάτια επισκεπτών, ενώ υπάρχουν επίσης 188 υπνοδωμάτια προσωπικού, 92 γραφεία και 78 μπάνια. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε ορισμένα δωμάτια του κράτους κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων περιόδων του έτους.

Το σπίτι στην εξοχή: Windsor Castle

windsor

Η βασίλισσα μετακόμισε αρχικά με την αδελφή της, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα, κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου για λόγους ασφαλείας. Σήμερα, η βασίλισσα Ελισάβετ συχνάζει στο κάστρο του Windsor τα Σαββατοκύριακα. Όπως συμβαίνει με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, έτσι και το Windsor είναι έδρα της Βασίλισσας Ελισάβετ, εφόσον είναι η κυρίαρχος μονάρχης. Το κάστρο εκτείνεται σε 13 στρέμματα και διαθέτει 1.000 δωμάτια.

Η κατοικία στη Σκωτία: Holyrood Palace

Holyrood Palace

Το παλάτι του Εδιμβούργου χρησιμεύει για να μένει η βασίλισσα κατά τις επισκέψεις της στη Σκωτία, συνήθως την πρώτη εβδομάδα του καλοκαιριού. Ιδρύθηκε το 1128, αρχικά ως μοναστήρι.

Η καλοκαιρινή κατοικία: Balmoral Castle

royal home

Το Balmoral είναι ένα ιδιωτικό κτήμα που ανήκει στη βασίλισσα και βρίσκεται επίσης στη Σκωτία. Εκεί, η βασίλισσα περνάει πολλές εβδομάδες στο τέλος κάθε καλοκαιριού και θεωρείται το αγαπημένο της.

Το σπίτι των διακοπών: Sandringham Estate

royal home

Ένα αγαπημένο, ιδιωτικό σπίτι της βασίλισσας, το Sandringham χρησιμοποιείται συχνά για διασκέδαση κατά τη διάρκεια των διακοπών. 

Η κατοικία στην Ιρλανδία: Hillsborough Castle

royal home

Η βασίλισσα διαμένει στο Hillsborough κατά τη διάρκεια των επισκέψεών της στη Βόρεια Ιρλανδία. Είναι επίσης η επίσημη κατοικία του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Ιρλανδίας. Χτισμένο το 1770, το σπίτι περιβάλλεται από 100 στρέμματα καταπράσινων κήπων.