Η Bottega Veneta συμβάλλει έμπρακτα στην αποκατάσταση της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου

Το ιταλικό brand δωρίζει χρήματα για να προστατεύσει ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα της Βενετίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

H Bottega Veneta θα βοηθήσει με την αποκατάσταση της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του προηγούμενου μήνα. Το ιταλικό fashion label – το οποίο ιδρύθηκε κοντά στην πόλη- θα δωρίσει 30% των κερδών του από την πώληση μερικών από τις πιο δημοφιλείς τσάντες για την αποκατάσταση του ναού. 

Η Bottega Veneta συμβάλλει έμπρακτα στην αποκατάσταση της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο οίκος συνεργάζεται με τη μη κυβερνητική οργάνωση Venetian Heritage, η οποία θα συγκεντρώσει μέρος των εσόδων από την πώληση τεσσάρων σχεδίων της Bottega Veneta το Δεκέμβριο, των BV Classic, Marie, BV Angle και Arco. "Είμαστε περήφανοι που συνεισφέρουμε στην αποκατάσταση της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της πόλης της Βενετίας", δήλωσε στο WWD ο δημιουργικός διευθυντής του οίκου, Daniel Lee. "Ως εταιρεία, είμαστε βαθιά εμπλεκομένοι στη διατήρηση της κληρονομιάς της περιοχής του Βένετο".

Living venice

Τον Νοέμβριο καταστράφηκαν αρκετές παγκοσμίως γνωστές τοποθεσίες πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και ξενοδοχεία και καταστήματα, σε ό, τι ήταν οι χειρότερες πλημμύρες που είχε δει η Βενετία σε 50 χρόνια, με αποτέλεσμα η Ιταλία να δηλώσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο.