X

Αυτό είναι το πιο δημοφιλές tweet της Taylor Swift

Η τραγουδίστρια πήρε θέση απέναντι στην πολιτική του Trump και το tweet της έφτασε τα ένα εκατομμύριο likes σε λιγότερο από πέντε ώρες.

Μετά τον θάνατο του 46χρονου George Floyd - ο οποίος έχασε τη ζωή του καθώς ένας αστυνομικός τον έπνιξε πατώντας τον στο λαιμό με το γόνατό του - οι διαδηλωτές συνεχίζουν να είναι στους δρόμους. Με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν προχωρήσει σε αμέτρητες προσαγωγές και τον Donald Trump να απαντά με ένα tweet στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε πως "Όταν αρχίζουν οι λεηλασίες αρχίζει και το πυρ", οι celebrities χρησιμοποιούν τα social media τους για να ασκήσουν κριτική στην πολιτική του Αμερικανού προέδρου και να απαιτήσουν δικαιοσύνη. 

Ανάμεσά τους είναι και η Taylor Swift, η οποία απάντησε στον Trump με πολύ έντονο τρόπο. "Τροφοδοτείς την ιδέα της υπεροχής της λευκής φυλής και του ρατσισμού σε όλη σου τη θητεία, έχεις το θράσος να υποκρίνεσαι ηθική υπεροχή και να απειλείς με βία; Όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, αρχίζει και το πυρ; Θα σε καταψηφίσουμε τον Νοέμβριο @realdonaldtrump” έγραψε στο Twitter. 

Η Siobhan Murphy, Senior Communications Manager στο Twitter, αποκάλυψε την Παρασκευή πως "Αυτό είναι πλέον το πιο 'αγαπημένο' Tweet της @ taylorswift13, με ένα εκατομμύριο likes σε λιγότερο από 5 ώρες". Με αυτό το συναισθηματικό και πολιτικό tweet, η Swift δηλώνει ξεκάθαρα ότι αντιτίθεται στις πράξεις του προέδρου. Στο παρελθόν, η τραγουδίστρια είχε αποφύγει να μοιραστεί τις πολιτικές της πεποιθήσεις, έτσι η στάση της απέναντι στον θάνατο του Floyd και τα επακόλουθα tweets του προέδρου, είναι εξαιρετικά σημαντική.

Ενώ η Swift δεν είναι η μοναδική celebrity που εξέφρασε την οργή στα προκλητικά σχόλια του Προέδρου, διαθέτει την πιο ενεργή ομάδα οπαδών. Η Swift έχει 86,2 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitter και ομάδα θαυμαστών - τους "Swifties" - που φημολογείται ότι ακολουθεί τα call to action της pop star, σύμφωνα με το Forbes. Ήδη από το πρωί της Παρασκευής έγινε το πιο "αγαπημένο" tweet που έχει κάνει ποτέ η τραγουδίστρια και μέχρι το πρωί του Σαββάτου έγινε retweweet πάνω από 390.000 φορές. 

"Η Taylor Swift και το tweet που μπορεί να ρίξει έναν πρόεδρο" ήταν ο τίτλος του Forbes, σε ένα δημοσίευμα που τονίζει πόσο σημαντική είναι η στάση της Swift, καθώς ασκεί επιρροή σε πλήθος νέου κόσμου, που θα κληθεί να ψηφίσει τον Νοέμβριο.