Nancy & Ronald Reagan | Το μεγαλύτερο love story του Λευκού Οίκου

Μια ιστορία αγάπης, αφοσίωσης αλλά και απογοητεύσεων.

Η ιστορία αγάπης της Nancy και του Ronald Reagan είναι γνωστή στην Αμερική. Τα γράμματα που αντάλλαζαν αλλά και οι δημόσιες εξομολογήσεις αγάπης έχουν φιλοξενηθεί αρκετές φορές σε περιοδικά και τηλεοπτικές εκπομπές. Θεωρείται, άλλωστε, ένα από τα πιο ερωτευμένα ζευγάρια που έχουν περάσει από τον Λευκό Οίκο- και όχι μόνο- αφού ακόμα και μετά από πολλά χρόνια αγάπης το πάθος δεν είχε φύγει από τη σχέση τους.

Σε μια νέα βιογραφία με τίτλο "The Triumph of Nancy Reagan", η συγγραφέας και δημοσιογράφος της Washinghton Post, KIaren Tumulty, γράφει για τον έρωτα του διάσημου ζευγαριού που ξεπερνούσε ακόμα και την αγάπη που είχαν για τα παιδιά τους, κάτι που έφερε πολλά προβλήματα στην οικογένειά τους. Όπως γράφει χαρακτηριστικά η συγγραφέας στο βιβλίο της η δυσλειτουργική οικογένειά τους ήταν "μια παράπλευρη απογοήτευση που συνόδευε την επική αγάπη των Reagan".

Τι ήταν μητρότητα για την Nancy Reagan

Η Nancy Reagan μεγάλωσε με μια μάλλον αδιάφορη μητέρα, όπωςν γράφει η Tumulty. Αυτό ίσως να εξηγεί γιατί όταν έγινε κι εκείνη μητέρα, την ενδιέφερε περισσότερο ο σύζυγός της από ό,τι τα παιδιά της. Η μητέρα της, η ηθοποιός Edith Luckett Davis, την άφηνε πολλές ώρες με μια νταντά για να δουλεύει, ενώ αργότερα παντρεύτηκε και μετακόμισαν στο Chicago. Ως νεαρή κοπέλα πήγε στη Νέα Υόρκη, ακολουθώντας το όνειρό της να γίνει ηθοποιός. Μετά από κάποιους μικρούς ρόλους, η μητέρα της κατάφερε να της κανονίσει μια audition για την Metro-Goldwyn-Mayer, αλλά όταν κατάφερε να πάρει τον ρόλο, το όνομά της βρέθηκε στη λίστα με τα ονόματα των ηθοποιών με "κομμουνιστικά φρονήματα".

Όταν η Nancy γνώρισε τον Ronald

Η Nancy κάλεσε τον πρόεδρο του Screen Actors Guild για να λύσει το πρόβλημα με τη λίστα. Τότε πρόεδρος ήταν ο σταρ του κινηματογράφου, Ronald Reagan, με τον οποίο ταίριαξε αμέσως. Το ζευγάρι είχε μια ελεύθερη σχέση πριν τελικά αποφασίσει να παντρευτεί το 1952. Εκτός από την αλλαγή στην προσωπική τους ζωή, το ζευγάρι μετακόμισε από την Καλιφόρνια στην Washington ώστε ο Reagan να ξεκινήσει την πολιτική του καριέρα.

Nancy & Ronald Reagan | Το μεγαλύτερο love story του Λευκού Οίκου

Τα παιδιά των Reagan

Το 1952 γεννήθηκε η Patti Reagan και το 1958 o Ron, ενώ ο Ronald είχε ακόμα τρία παιδιά από τον προηγούμενο γάμο του με την ηθοποιό Jane Wyman, την Maureen, την Christine και τον Michael.

Η οικογενειακή ζωή ήταν πολύ σημαντική για το ζευγάρι, αλλά η αφοσίωση που είχαν ο ένας στον άλλο  και η αφοσίωση που είχε εκείνος στην πολιτική ήταν μεγαλύτερη από την φροντίδα και τις υποχρεώσεις που είχαν απέναντι στα παιδιά τους, γράφει η Tumulty στο βιβλίο της, σύμφωνα με το αμερικάνικο People.

Nancy_Ronald_Reagan

H Nancy ως Πρώτη Κυρία

Η Nancy Reagan ήξερε τον σύζυγό της καλύτερα από τον καθένα. Όταν ο Ronald έγινε πρόεδρος, όσοι δούλευαν στον Λευκό Οίκο, καταλάβαιναν την παρουσία της ακόμα κι όταν δεν ήταν εκεί. Όταν δεν της άρεσε κάτι, όλοι το ήξεραν κι όσοι δεν συμπαθούσε, δεν έμεναν για αρκετό καιρό. Σύμφωνα με την Tumultu, o συνεργάτης του Reagan, Stu Spencer είχε πει για το ισχυρό αυτό ζευγάρι: ¨Ήταν μια αχώριστη ομάδα όσον αφορά στα προσωπικά αλλά και στην πολιτική. Δεν θα είχε γίνει Κυβερνήτης χωρίς αυτή και δεν θα είχε γίνει Πρόεδρος ποτέ χωρίς αυτή".

Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι του Λευκού Οίκου

Ηθοποιοί και οι δύο, δεν θα μπορούσαν να μην έχουν μια κινηματογραφική διάθεση όσον αφορά στις εκδηλώσεις θαυμασμού και αγάπης. Κάποια στιγμή, όπως περιγράφει ο Spencer στο βιβλίο,  η Nancy συνόδεψε τον Ronald στον σταθμό του τρένου πριν από ένα ταξίδι του. Καθώς ο ειπράκτορας φώναξε ότι το τρένο αποχωρεί "ο Ronnie και η Nancy έπεσαν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου και ξεκίνησαν να φιλιούνται για πάρα πολύ ώρα" και τότε όπως γράφει η Tumultu, ο Spencer "ντράπηκε πολύ και σκέφτηκε πως αυτό είναι σαν σκηνή από ταινία". Και δεν ήταν η μόνη φορά που το ζευγάρι δεν δίσταζε να εκφράσει τον έρωτά του δημοσίως. Όπως γράφει, βέβαια, η συγγραφέας, η αγάπη τους ήταν τόσο δυνατή και έκαιγε τόσο δυνατά που η σχέση τους με τα παιδιά τους ήταν στην σκιά αυτού του μεγάλου έρωτα.

Οι απογοητεύσεις

Σε ένα από τα γράμματα του Reagan στη γυναίκα του, περιέγραφε τα προβλήματα που είχε ιδιαίτερα με τον γιο του Michael και την κόρη του Patti. Όπως της έγραφε "αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα παιδιά, δεν αμελήσαμε το τι είμαστε ο ένας για τον άλλο".

Η Patti που αρνήθηκε να συνεισφέρει στη βιογραφία της μητέρας της, την έχει κατηγορήσει στο παρελθόν για σωματική κακοποίηση αλλά και χορήγηση φαρμάκων χωρίς τη θέλησή της. Ο Ron από την άλλη, παραδέχεται ότι η μητέρα του δεν ήταν και ο πιο εύκολος άνθρωπος: "είχε μια αγχώδη προσωπικότητα και τα άγχη της, ειδικά όταν δεν ήταν ο πατέρας μου εκεί, έπεφταν πάνω στα παιδιά της. Δεν ήξερες με ποια θα ερχόσουν αντιμέτωπος κάθε μέρα οπότε έπρεπε να την προσέχεις".

Ο Larry King είχε πει σε συνέντευξή του το 2016 ότι "η αγάπη τους ήταν πιο σημαντική από την αγάπη τους για τα παιδιά τους. Τα παιδιά τους έρχονταν δεύτερα". Αυτό είναι άλλωστε εμφανές και από ένα περιστατικό για το οποίο αναμείχθηκαν και οι μυστικές υπηρεσίες. Όπως γράφει η Tumulty, η σχέση της Nancy με τον Micahel έγιναν πολύ κακές και φοβόταν να μείνει μόνη μαζί του: "Οι μυστικές υπηρεσίες έβαλαν έναν πράκτορα να είναι εκεί κοντά κάθε φορά που ο Michael πήγαινε στο σπίτι για να παρατηρεί τη συμπεριφορά του" αφού όπως εξηγεί μετά από ένα καυγά της φώναξε ότι θα ήθελε τη δει νεκρή.

Nancy-Ronald Reagan

Η υπερπροστασία

Όσο αδιάφορη ήταν η Nancy με τα παιδιά, σύμφωνα με τη νέα βιογραφία της, τόσο υπερπροστατευτική ήταν με τον Reagan. Μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, τον υποχρέωνε να φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, ενώ συμβουλευόταν ένα αστρολόγο για να μάθει τις λιγότερο επικίνδυνες ημερομηνίες για να ταξιδεύει ο σύζυγός της. Τις περισσότερες φορές, όταν εκείνος έλειπε μακριά, εκείνη έκλαιγε στο δωμάτιό της ή στο μπάνιο.  

Μόνο ο θάνατος τους χώρισε

Ο Ronald Reagn πέθανε το 2004, μια τραυματική στιγμή για τη Nancy που πέθανε τον Μάρτιο του 2016. Μετά από χρόνια που ο πρώην αμερικανός πρόεδρος ζούσε με Alzheimer, όπως περιγράφει η Tymulty, εκείνη είχε την ίδια τρυφερότητα και οικειότητα μαζί του.  Μέχρι τον θάνατό της, τον είχε πάντα δίπλα της, σε μια φωτογραφία στο κομοδίνο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ