5 Scandi girls που πρέπει να γνωρίζετε

To σκανδιναβικό στιλ είναι attitude και αυτά τα κορίτσια το γνωρίζουν πολύ καλά.


Φαίνεται πως το στιλ του βορρά καταφέρνει να έχει όλο και πιο κυρίαρχη θέση στο χώρο της μόδας. Οι Σκανδιναβές έχουν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία πίσω από το προσωπικό τους στιλ και έχει να κάνει με όλα. Το mindset, η συμπεριφορά, το lifestyle και η κουλτούρα τους έχουν συμβάλλει στο να δημιουργήσουν τη δική τους πορεία στο χώρο της μόδας. Η κύρια ιδέα που κρύβεται πίσω από το Σκανδιναβικό στιλ είναι πως όλα ταιριάζουν με όλα.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με υφάσματα, prints και σεζόν, φτάνει όλα αυτά να δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Για αυτό και τις περισσότερες φορές επιλέγουν neutral και παστέλ αποχρώσεις, ενώ έχουν αδυναμία στο λευκό και το μαύρο. Mε τα brands Rotate, Ganni και Stand Studio  να αποδεικνύουν πως δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους μεγάλους luxury οίκους, τα fashion girls της Σκανδιαναβίας είναι it girls, μπαίνουν στο μικροσκόπιο και δίνουν έμπνευση. 

5 it-girls από την Σκανδιναβία που πρέπει να γνωρίζετε: 

Pernille Teisbaek

H Pernille έχει καταγωγή από τη Δανία και ενώ ξεκίνησε την πορεία της ως μοντέλο στη συνέχεια την κέρδισε το styling. Κατάφερε να ξεχωρίσει με τις street style εμφανίσεις της και το μίνιμαλ στιλ που πρεσβεύει. Συνήθως ποντάρει σε μονοχρωματικά σύνολα βασισμένα σε staples, χωρίς να λείπουν και οι statement εμφανίσεις που κυμαίνονται συνήθως σε μια safe χρωματική παλέτα.

Tine Andrea

H Tine Andrea  κατάγεται από τη Νορβηγία, ξεκίνησε την καριέρα της ως στιλίστρια σε περιοδικό και έχει θέσει τους δικούς της style κανόνες. Λατρεύει τα απλά κομμάτια που συνήθως βρίσκει σε vintage shops αφού θεωρεί πως το fast fashion είναι ξεπερασμένο και πρέπει να το αποφεύγουμε. Ο συνδυασμός jeans και λευκό T-shirt παραμένει ο αγαπημένος της, ενώ θεωρεί πως οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα αναβαθμίσουν κάθε look. Προτείνει παντελόνια με prints ή χρωματιστά παπούτσια, πάντα όμως συνδυασμένα με κομμάτια που θα κάνουν dress down το σύνολο.

Αnne Johannsen 

Η Αnne ζει στη Κοπεγχάγη και έχει  χαρακτηριστεί ως η "βασίλισσα του παστέλ". Έχει αδυναμία στις συγκεκριμένες αποχρώσεις για αυτό και στο feed της θα δείτε μόνο αυτό. Η ίδια ξεκίνησε την καριέρα της ως manager στο brand Ganni και υιοθέτησε τη κουλτούρα του. Είναι μία από τις λίγες Σκανδιναβές που κατάφεραν να βάλουν χρώμα στη street style σκηνή του Βορρά, γι' αυτό και ξεχωρίζει. Το color blocking, τα fun prints και τα sustainable υφάσματα είναι τα πρωταγωνιστικά στοιχεία στα σύνολά της. 

Hanna Stefansson

H Hanna επιλέγει bold χρώματα, και μίνιμαλ κομμάτια και καταφέρνει looks με ανεπιτήδευτο ύφος που την κάνουν να ξεχωρίζει. Δείχνει έξυπνους τρόπους για να απογειώσετε ακόμη και τα πιο απλά ρούχα και αξεσουάρ, αποδεικνύοντας πως έχει πολλή αυτοπεποίθηση για τις γνώσεις της στη μόδα. Δεν ακολουθεί κανόνες, και με την ίδια ευκολία μπορεί να απογειώσει ένα μονοχρωματικό σύνολο αλλά και να κάνει το πιο απρόσμενο color blocking. Μοιράζεται στιγμές από τα ταξίδια και τη δημιουργική της φύση, δίνοντας έμφαση σε ωραίες εικόνες με χρώμα, prints και θετικά vibes.

Μarie Hindkaer

"Keep it simple", αυτή είναι η φράση που χαρακτηρίζει τη Marie. Αποδεικνύοντας πως υπακούει στους κανόνες του σκανδιναβικού στιλ, ποντάρει σε staples, πρακτικά και εύκολα κομμάτια, ενώ αντλεί έμπνευση από την αντρική γκαρνταρόμπα. Οι εξαιρέσεις που κάνει στο μίνιμαλ στιλ της αφορούν κλασικά και διαχρονικά μοτίβα, όπως είναι το ριγέ, το καρό και το animal print. Mε ένα scroll στο προφίλ της δεν θα μπορείτε να μην προσέξετε την μεγάλη της αδυναμία στις chic τσάντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ