Spring Knits | Τα πιο κομψά πλεκτά φορέματα για την άνοιξη

Τα πλεκτά φορέματα που θα σας εξασφαλίσουν άνεση και στιλ αυτή την εποχή

Την άνοιξη φοράμε διαρκώς φορέματα. Ευέλικτα και κομψά, τα φορέματα φέρνουν μία φρεσκάδα στο ντύσιμο, ιδίως μετά τον χειμώνα που οι χαμηλές θερμοκρασίες μας υποχρεώνουν σε βαριά ρούχα. Καθώς μάλιστα ο καιρός δεν έχει ζεστάνει αρκετά για να περάσουμε απευθείας στα φορέματα από ανάλαφρα, καλοκαιρινά υφάσματα και με σε αμάνικες σιλουέτες, η εποχή της άνοιξης είναι ιδανική για να φορέσουμε πλεκτά φορέματα. Με κοντό ή μακρύ μανίκι, ακόμα και με τιράντα, τα knit dresses γίνονται η επιτομή του chic στο ανοιξιάτικο ντύσιμο

Ποια πλεκτά φορέματα να επιλέξετε; 

Τα ribbed- knit φορέματα αποτελούν τη no.1 επιλογή για αυτή την περίοδο καθώς συνδυάζουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν μία εμφάνιση να λειτουργεί άριστα. Είναι άνετα και κομψά, προσφέρονται για layering με σακάκια κι άλλα ανοιξιάτικα τζάκετ, ή μπορούν και να φορεθούν μόνα του μ' ένα κομψό ζευγάρι slingback γόβες και μίνιμαλ κοσμήματα σε day-to-night looks. Σε tube και pencil γραμμή ή ακόμα και με πλισέ φούστα, με polo γιακά ή με κουμπιά, τα φορέματα με ριμπ πλέξη θα τα βρείτε σε μια τεράστια ποικιλία για να διαλέξετε αυτά που εξυπηρετούν καλύτερα το στιλ σας. 

Πλεκτά φορέματα σε neutral χρώματα είναι επίσης μία επιλογή που μπορείτε να κάνετε φέτος την άνοιξη αν θέλετε να ακολουθήσετε τη γενικότερη τάση των neutrals και του tonal dressing με αποχρώσεις σε ουδέτερα χρώματα, όπως το μπεζ, το κρεμ και το καφέ, ενώ το μαύρο και το λευκό εντάσσονται στην ίδια τάση και αξίζουν βεβαίως την προσοχή σας αφού προσφέρονται και για εμφανίσεις με πιο formal χαρακτήρα ιδίως αν κάνετε το κατάλληλο styling με κοσμήματα και άλλα αξεσουάρ. 

Μπορείτε, ασφαλώς, να ακολουθήσετε και την αντίστροφη τάση, αυτή που επιμένει σε έντονα χρώματα και να επενδύσετε σε knit φορέματα στις αποχρώσεις του κόκκινου, του πράσινου ή του ροζ που θα προσφέρουν την απαραίτητη σε ανοιξιάτικες εμφανίσεις ζωηράδα, ενώ ένα navy blue πλεκτό φόρεμα, όπως αυτό σε ρετρό σιλουέτα που ανακαλύψαμε στη συλλογή Gucci, θα είναι πάντα μια διαχρονικά κομψή επιλογή. 

Τα πλεκτά φορέματα που ξεχωρίσαμε 

Φόρεμα από μαλλί και κασμίρι Max Mara, Max Mara Boutique.

Φόρεμα από μαλλί με κουμπιά, Gucci.

Square - neck πλεκτό μίντι slip φόρεμα, Cos.

Ribbed-knit μίντι φόρεμα με κρόσια, Proenza Schouler.

Φόρεμα με γιακά και πλέξη ριμπ, H&M.

Ribbed-knit μίντι φόρεμα, Khaite.

Πλεκτό φόρεμα, Altuzarra.

Μαύρο μακρύ φόρεμα ριμπ με λαιμόκοψη V, Massimo Dutti.

Φόρεμα με κοψίματα, Zara.

Μίντι lurex πλεκτό φόρεμα Twinset, notos.