Το fashion brand του Karl Lagerfeld λέει "όχι" στη γούνα

Η μεγάλη απόφαση πάρθηκε ύστερα από αμέτρητες καμπάνιες της PETA.

Το fashion brand του Karl Lagerfeld από σήμερα λέει "όχι" στην αληθινή γούνα, ύστερα από αμέτρητες καμπάνιες της PETA σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων.

"Η PETA συγχαίρει αυτές τις εταιρείες για τις συμπονετικές αποφάσεις τους, οι οποίες δείχνουν πως η γούνα είναι εκτός μόδας και η καλοσύνη είναι εντός", λέει η διευθύντρια της PETA, Elisa Allen. "Οι καταναλωτές που έχουν ηθική απλά δεν θέλουν να κακοποιούνται και να σκοτώνονται τα ζώα για παλτό και μανσέτες και αυτές οι απαγορεύσεις αποδεικνύουν ότι η βιομηχανία της μόδας αλλάζει για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς τα ζώα", συνεχίζει.

Απαγόρευση αληθινής γούνας | Η γνώμη του Karl Lagerfeld

Ο Lagerfeld, ο οποίος πέθανε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, στο παρελθόν είχε υπερασπιστεί τη χρήση γούνας λέγοντας πως η απαγόρευσή της θα στερούσε τη δουλειά σε πολλούς ανθρώπους. Πρόσθετε επίσης ότι πολλοί από αυτούς που στηρίζουν την απαγόρευση της γούνας εξακολουθούν να τρώνε κρέας και να φορούν δέρμα, γεγονός που αποδυναμώνει το επιχείρημά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι πολύ εύκολο να πούμε όχι στη γούνα, αλλά είναι μια βιομηχανία", δήλωσε στους New York Times το 2015. "Ποιος θα πληρώσει για όλη την ανεργία των ανθρώπων, αν σταματήσει η βιομηχανία της γούνας; Οι κυνηγοί στο βορρά, δεν έχουν άλλη δουλειά, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνουν. Εγώ, όσο ακόμα ο κόσμος τρώει κρέας και φορά δέρμα, δεν καταλαβαίνω το μήνυμα", είχε πει.

Όσο περνούν τα χρόνια, όλο και περισσότεροι οίκοι μόδας λένε "όχι" στη γούνα. Ανάμεσα σε αυτούς που σταμάτησαν να τη χρησιμοποιούν είναι οι Burberry και Diane von Furstenberg. Τον Οκτώβριο, η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία που απαγόρευσε την πώληση και παραγωγή νέων προϊόντων γούνας και η τρίτη που έδωσε τέλος στη συμμετοχή ζώων στα τσίρκα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ