Emanuel Ungaro | Τα πρώτα βήματα και η πορεία του στον κόσμο της μόδας

Ο θρυλικός σχεδιαστής πέθανε σε ηλικία 86 ετών, στο Παρίσι.

Ο Γάλλος σχεδιαστής μόδας Emanuel Ungaro πέθανε σε ηλικία 86 ετών στο Παρίσι, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του. Παρόλο που δεν έγινε γνωστή η ακριβής αιτία θανάτου του, η υγεία του θρυλικού σχεδιαστή ήταν ιδιαίτερα εξασθενημένη τα τελευταία δύο χρόνια, όπως αποκάλυψε μέλος της οικογένειάς του στο Agence France Presse, σύμφωνα με το Yahoo News.

Emanuel Ungaro | Τα πρώτα βήματα και η πορεία του στον κόσμο της μόδας
Ο Ungaro με ένα από τα μοντέλα του το 1972

Ο Ungaro γεννήθηκε στη Νότια Γαλλία από Ιταλούς γονείς και μετακόμισε στο Παρίσι τη δεκαετία του 50. Ο πατέρας του ήταν ράφτης, και ήταν αυτός που του έμαθε τις βασικές αρχές για τη δημιουργία ενός ρούχου. 

159143654
Couture show του Emanuel Ungaro το 1981

Ο σχεδιαστής ίδρυσε το brand του το 1965, μετά την εκπαίδευσή του στον Cristobal Balenciaga και έγινε γρήγορα γνωστός για τα παιχνιδιάρικα, πολύχρωμα σχέδια του με έντονη έμφαση στο μοτίβο, την υφή και τον αισθησιασμό.

1160932476
Emanuel Ungaro couture spring/summer 1988

"Δεν πρέπει απλά να φοράς ένα φόρεμα, πρέπει να ζει μέσα σε αυτό" είχε πει κάποτε ο Emanuel Ungaro. Στην πορεία των χρόνων, ο σχεδιαστής επέκτεινε το brand του με ready-to-wear, αρώματα, eyewear και υποδήματα. Στην πολυετή καριέρα του, ο Ungaro έντυσε μερικές από τις πιο διάσημες και εντυπωσιακές γυναίκες του κόσμου, όπως η πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό, η Catherine Deneuve και η Halle Berry. 

965573266
Couture design από το 1986

114656756
Η Halle Berry με δημιουργία Ungaro το 2005

Το 2001, ο Ungaro άρχισε να απομακρύνεται από τη βιομηχανία της μόδας, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργικής κατεύθυνσης του brand του στον τακτικό συνεργάτη του Giambattista Valli. Αποχώρησε επισήμως το 2004 για να ζήσει μια ζωή έξω από το προσκήνιο με τη γυναίκα και την κόρη του.