Ακυρώθηκε το Cruise 2021 Show του οίκου Gucci στο Σαν Φρανσίσκο

Το event, που ήταν προγραμματισμενό για τις 18 Μαΐου, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού είναι καταστροφικές για τη βιομηχανία της μόδας. Μετά τις ακυρώσεις αρκετών fashion show, σειρά έχει το Cruise 2021 Show του οίκου Gucci στο Σαν Φρανσίσκο που ήταν προγραμματισμένο για τις 18 Μαΐου.  Ο ιταλικός οίκος μόδας δεν θα πραγματοποιήσει την επίδειξη μόδας, "ως προληπτικό μέτρο μετά την αβεβαιότητα που προκάλεσε η επιδημία του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η απόφαση για μια νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί πιο μετά, μόλις καταστεί σαφέστερη η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή, οι σκέψεις μας είναι σε όσους έχουν προσβληθεί σε όλο τον κόσμο" δήλωσε η εταιρεία. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Alessandro Michele είχε επιλέξει την αμερικανική πόλη για την ιστορία της ως φιλελεύθερο κέντρο ακτιβισμού καθώς επίσης και για το γεγονός ότι λειτουργεί ως σημείο συνάντησης για διαφορετικές κουλτούρες. 

Η απόφαση του οίκου Gucci έρχεται μετά την αναβολή του cruise show της Prada που ήταν προγραμματισμένο για τις 21 Μαϊου στο Τόκιο. Αρκετά shows και εμπορικές εκθέσεις, από το Mido και το Salone del Mobile στο Μιλάνο μέχρι το Cosmoprof στη Μπολόνια, το Watches & Wonders στη Γενεύη και το Baselworld, έχουν επίσης αναβληθεί λόγω της επιδημίας του κορωνοϊου. 

Μένει να δούμε πώς θα η επηρεαστεί η σεζόν cruise 2021. Ο Giorgio Armani αναμένεται να κάνει την αρχή με το show του στο Ντουμπάι στις 19 Απριλίου. Όπως αναφέρθηκε, το show Φ/Χ έγινε πίσω από κλειστές πόρτες στο Μιλάνο την τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Μόδας.

Ο οίκος Chanel αναμένεται να βρεθεί στο νησί Capri στις 7 Μαΐου και ο Dior στις 9 Μαΐου στο Lecce, που βρίσκεται στην περιοχή της Puglia, από όπου και κατάγεται η Maria Grazia Chiuri. Η Max Mara επέλεξε την Αγία Πετρούπολη για να διοργανώσει το runway show της στις 25 Μαΐου.