Η βιομηχανία της μόδας συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Brands, όμιλοι και influencers έχουν βοηθήσει δωρίζοντας μεγάλα ποσά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς ο κορωνοϊός συνεχίζει να επηρεάζει όλο τον κόσμο, και η βιομηχανία της μόδας μετράει επίσης απώλειες.  Κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας, είδαμε shows να αλλάζουν venue ή να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, κάποια άλλα που ήταν προγραμματισμένα ακυρώθηκαν ενώ η μάσκα έγινε το new entry στις street style εικόνες.

Η Ιταλία συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, κάτι που δεν άφησε αδιάφορους πολλούς σχεδιαστές, brands και influencers που προσπαθούν να βοηθήσουν με το δικό τους τρόπο. Ο Giorgio Armani έκανε δωρεά ύψους 1,25 εκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει τα νοσοκομεία της Ιταλίας να αντιμετωπίσουν την κρίση.  Τα νοσοκομεία  Luigi Sacco, San Raffaele, Istituto dei Tumori Istituto Lazzaro Spallanzani θα επωφεληθούν άμεσα από το συγκεκριμένο ποσό, έτσι ώστε να μπορέσουν να έχουν καλύτερη δράση και αποτελέσματα. 

Η βιομηχανία της μόδας συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού


Ο οίκος Bulgari έκανε δωρεά στο Istituto Lazzaro Spallanzani στη Ρώμη, αφού είναι ο πρώτος ιατρικός οργανισμός που ξεκίνησε να κάνει έρευνα για την καταπολέμηση του ιού.  Το σχεδιαστικό δίδυμο των Dolce & Gabbana δώρισε ένα μεγάλο ποσό για τη συνέχεια των ερευνών αντιμετώπισης της κρίσης, στο πανεπιστήμιο Humanitas.

Με τον δικό της τρόπο η Donatella Versace θέλησε να βοηθήσει, δωρίζοντας το ποσό των 143 χιλιάδων ευρώ στον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας ενώ ο όμιλος LVMH δώρισε περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ στον ίδιο οργανισμό.

Chiara Ferragni

Η Chiara Ferragni και ο Fedez, ένα ζευγάρι με μεγάλη επίδραση στην Ιταλία, όπως ενημέρωσαν το κοινό, συμμετέχουν επίσης ενεργά στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Ανακοίνωσαν μέσω Instagram πως έκαναν προσωπική δωρεά ύψους 100 χιλιάδων ευρώ, και την ίδια στιγμή ξεκίνησαν τη δική τους συγκέντρωση χρημάτων για αυτό τον σκοπό. Κάλεσαν όλους τους ακόλουθούς τους να συμβάλουν ενεργά και δύο μέρες αργότερα, ανακοίνωσαν πως τα έσοδα ξεπέρασαν τα 3.5 εκατομμύρια ευρώ, αφού η αντίδραση του κόσμου ήταν μεγάλη.

Στη λίστα προστίθεται και η Edizione Srl, ιδιοκτησία της οικογένειας Benetton, η οποία αποφάσισε να δωρίσει τρία εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη επειγουσών αναγκών και έργων τεσσάρων νοσοκομείων. Η δωρεά αφορά στα νοσοκομεία Ca 'Foncello στο Τρεβίζο, το Luigi Sacco στο Μιλάνο, το Lazzaro Spallanzani και την πολυκλινική Agostino Gemelli στη Ρώμη, τα οποία, μαζί με πολλές άλλες δομές της ιταλικής εθνικής υγειονομικής υπηρεσίας, αγωνίζονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης.

Οι Dolce & Gabbana με τη σειρά τους ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να βοηθήσουν στην μάχη κατά της πανδημίας. Ο ιταλιός οίκος χρηματοδοτεί επιστημονικές μελέτες που ασχολούνται τόσο με τη χαρτογράφηση της μετάδοσης της πανδημίας όσο και με τις δοκιμές για την εύρεση εμβολίου και θεραπειών. 

Ακόμα μία σημαντική είδηση για τη μάχη κατά του κορονοϊού έρχεται από την PradaΟ ιταλικός οίκος αποφάσισε να δωρίσει από δύο πλήρως εξοπλισμένες εντατικές μονάδες σε τρία από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του Μιλάνου, τα San Raffaele, Sacco και Vittore Buzzi. Το brand ανακοίνωσε τη γεναιόδωρη προσφορά του χθες με ένα δελτίο τύπου. 

Η τελευταία ελπιδοφόρα προσθήκη στη λίστα με όσους αποφάσισαν να συμμετέχουν ενεργά στην καταπολέμηση της πανδημίας έρχεται από το Mytheresa. Το γνωστό luxury e-shop μόλις ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει το 10% των κερδών από τις πωλήσεις που γίνονται αυτή την περίοδο στον Ερυθρό Σταυρό, για τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. 

Η αντίδραση του κόσμου της μόδας ήταν άμεση και το ευτυχές είναι πως, μιας και πρόκειται για μια βιομηχανία με μεγάλη επίδραση, πιθανόν να κινητοποιήσει και τον απλό κόσμο προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό άλλωστε να δείχνει τη δύναμή της, εκτός των άλλων, και σε καταστάσεις όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη για βοήθεια και αλλαγή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ