Το Met Gala αναβάλλεται λόγω του κορωνοϊού

Η μεγαλύτερη βραδιά της μόδας είναι ακόμα ένα από τα "θύματα" της πανδημίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Παρόλο που πριν από μερικές μέρες είχε γίνει γνωστό πως το Met Gala επρόκειτο να πραγματοποιηθεί κανονικά, το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε μόλις πως το event αναβάλλεται επ’ αόριστον. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η μεγάλη βραδιά της μόδας είναι ακόμα ένα από τα "θύματα" της πανδημίας του κορονοϊού. Μετά από τις δραματικές εξελίξεις σε όλο τον κόσμο η αναβολή του κρίνεται αναγκαστική, προκειμένου να μην υπάρξει ρίσκο για την υγεία των προσκεκλημένων αλλά και των εργαζομένων. 

Όπως αναφέρει λοιπόν η επίσημη ανακοίνωση το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι της 4 Απριλίου ενώ, εφόσον δεν πρέπει να συνωστίζονται πάνω από 50 άτομα σε κλειστούς χώρους, το Met Gala θα ήταν αδύνατο να γίνει το επόμενο διάστημα, που θα είναι κρίσιμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

"Για λόγους ασφαλείας όλα τα events που είναι προγραμματισμένα μέχρι τις 15 Μαΐου αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας" ανέφερε εκπρόσωπος του Μουσείου. Το Met Gala πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου (φέτος στις 4/5) και έτσι δυστυχώς φέτος δεν είναι δυνατόν να γίνει, όπως δείχνουν τα πράγματα.

Το star studded event τυπικά δεν μεταφέρεται, καθώς το να βρεθεί μια ημερομηνία που θα ταιριάζει και με το πρόγραμμα των εκατοντάδων προσκεκλημένων –οι οποίοι πληρώνουν περίπου 35 χιλιάδες δολάρια για το εισιτήριό τους- είναι σχεδόν αδύνατο. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται καλύπτουν τη χρηματοδότηση του Costume Institute για ένα χρόνο και γι’ αυτό είναι βέβαιο πως οι ιθύνοντες θα προσπαθήσουν πολύ σκληρά για να βρουν μία εναλλακτική. Το φετινό θέμα ήταν "Αbout Time: Fashion and Duration” και προς το παρόν η τύχη του αγνοείται. Η Nancy Chilton, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Costume Institute είχε διαβεβαιώσει μερικές μέρες πριν πως η ομάδα του Μουσείου παρακολουθεί στενά την κατάσταση και θα βρει σίγουρα κάποια βιώσιμη λύση για όλους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ