Πέντε ethical accesory brands που αξίζει να γνωρίζετε

Οι λεπτομέρειες που αναβαθμίζουν κάθε look μπορούν να έχουν sustainable και ηθικό χαρακτήρα.

Βιώσιμη και ηθική μόδα. Αυτά τα δύο απασχολούν ιδιαίτερα τη βιομηχανία και όλο και περισσότερα labels αποκτούν οικολογική συνείδηση και με όπλο τη μοντέρνα προσέγγιση αλλά και την ιδιαίτερη αισθητική τους καταφέρνουν να ξεχωρίζουν. Σχεδιαστές που δίνουν την παραγωγή τους σε μικρά εργοστάσια ή σε ντόπια studios και τεχνίτες, που αναζητούν συνεχώς ανακυκλώσιμα και βιώσιμα υλικά γενικότερα, που δίνουν σημασία στις συνθήκες εργασίας και στηρίζουν τις μικρές κοινότητες έρχονται σε πρώτο πλάνο και αποκτούν επιτέλους τη θέση που τους αξίζει στη βιομηχανία της μόδας. Όσοι άλλωστε φροντίζουν για ένα καλύτερο και πιο φωτεινό αύριο αξίζουν λίγο παραπάνω την προσοχή του κοινού, το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει αρχίσει να αλλάζει έντονα καταναλωτικές συνήθειες. 

Ανάμεσα στα labels που έχουν λοιπόν ηθική διάσταση βρίσκονται και πολλά που υπογράφουν αξεσουάρ. Τα αξεσουάρ άλλωστε παίζουν σημαντικό ρόλο στην γκαρνταρόμπα κάθε γυναίκας, αφού τις περισσότερες φορές είναι αυτά που ορίζουν το προσωπικό στιλ. 

Aκολουθούν  πέντε  accessory brands που αξίζει να γνωρίζετε:
 

Cult Gaia

Πέντε ethical accesory brands που αξίζει να γνωρίζετε

Πρόκειται για ένα brand που κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα από το Instagram αφού οι τσάντες του έγιναν viral από τη πρώτη στιγμή κυκλοφορίας τους. Σχεδιάζονται και παράγονται στο Los Angeles από βιώσιμο bamboo ενώ είναι εμπνευσμένες από τη Ιαπωνία. 

Veja

Veja

Το vegan brand Veja έχει ως στόχο να είναι φιλικό προς το περιβάλλον δημιουργώντας trendy παπούτσια, που έχουν όμως θετική επίδραση στο πλανήτη. Υπογράφει λοιπόν απλά, μίνιμαλ σχέδια φτιαγμένα από καουτσούκ που παράγεται στη Βραζιλία και  βιολογικό βαμβάκι. Όλα τα κομμάτια παράγονται σε εργοστάσια με ηθική διάσταση. 
 

Melissa Joy Manning

melissa

Το brand Melissa Joy Manning ξεχώρισε για τα ιδιαίτερα αξεσουάρ του που παράγονται από ανακυκλωμένα μέταλλα και πέτρες, και με διαδικασίες φιλικές προς το περιβάλλον. Η Manning  που είναι η δημιουργός του brand είναι ενεργό μέλος και καθηγήτρια σε οργανισμούς που υιοθετούν και εφαρμόζουν τη βιώσιμη μόδα.

Saskia Diez

Saskia Diez

Όλα τα αξεσουάρ κατασκευάζονται στο μικρό studio της σχεδιάστριας Saskia Diez στη Γερμανία. Τα ανακυκλώσιμα μέταλλα και τα φυσικά υλικά, όπως το ξύλο που χρησιμοποιεί συχνά, δημιουργούν μια συλλογές για δυναμικές γυναίκες που δίνουν έμφαση ακόμη και στη πιο μικρή λεπτομέρεια. 

Kayu

kayu

Η Kayu δημιουργεί ψάθινες τσάντες και καπέλα με ανακυκλώσιμη και βιώσιμη ψάθα. Θα βρείτε πολλά σχέδια και επιλογές που θα καλύψουν όλες σας τις ανάγκες. Τις τσάντες δημιουργούν γυναίκες από τις Φιλιππίνες που δυσκολεύονται να βρουν δουλειά και το brand τους παρέχει εκπαίδευση. "Hθικά και βιώσιμα αξεσουάρ για μοντέρνες γυναίκες με ελεύθερο πνεύμα" είναι τη φιλοσοφία του Kayu.