Η Chanel παράγει προστατευτικό ιατρικό εξοπλισμό για τη Γαλλία

Ακόμα ένα luxury label που παίρνει μέρος στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Η Chanel πρόκειται να φτιάξει μάσκες καθώς το label παίρνει ενεργά μέρος στην καταπολέμηση της πανδημίας. Ο οίκος προς το παρόν δουλεύει πάνω σε δείγματα τα οποία πρόκειται να ελεγχθούν από τις γαλλικές Αρχές για να πιστοποιηθούν ασφαλή. 

Ο Γάλλος υπουργός υγείας Olivier Veran αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή η Γαλλία χρησιμοποιεί περίπου 40 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες κάθε εβδομάδα και έχει παραγγείλει πάνω από ένα δισεκατομμύριο, κυρίως από την Κίνα. 

"Σήμερα κινητοποιούμε τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας για να παράγουν μάσκες και προστατευτικές στολές" ανέφερε η επίσημη δήλωση της Chanel. Επιπλέον ο οίκος αποκάλυψε ότι θα συνεχίσει να απασχολεί τους 4500 εργαζόμενους και δεν σκοπεύει να απολύσει κανέναν, παρά τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει στη βιομηχανία η πανδημία. 

Η Chanel παράγει προστατευτικό ιατρικό εξοπλισμό για τη Γαλλία

Η Chanel είναι το τελευταίο luxury brand που δηλώνει ενεργά την υποστήριξή του στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Ο οίκος Burberry παράγει επίσης μάσκες και στολές για τον Εθνικό Οργανισμό υγείας της Βρετανίας ενώ οι Christian Siriano και Brandon Maxwell κάνουν ακριβώς το ίδιο για να βοηθήσουν το ιατρικό προσωπικό στην Αμερική. 

Στις πρόσφατες εβδομάδες μόδας πολλοί ήταν εκείνοι που χρησιμοποίησαν Chanel μοτίβα, όπως το iconic CC αλλά και τη signature καμέλια, για να διακοσμήσουν τις μάσκες τους. Μάλλον αυτή τους η κίνηση ήταν προφητική.