Αυτά τα χρώματα θα επηρεάσουν θετικά την ψυχολογία σας

Σ' αυτή τη φάση που όλοι χρειαζόμαστε ένα boost, ίσως το κατάλληλο χρώμα να πετύχει ακριβώς αυτό τον σκοπό.

 "Στις δύσκολες εποχές η μόδα είναι πάντα εξωφρενική” πίστευε η Elsa Schiaparelli και δεν έχει καθόλου άδικο. Ας μην σταθούμε στις γραμμές, που πλέον δεν έχουν πολύ μεγάλη σχέση με αυτές που προτιμούσαν εκείνη την εποχή οι γυναίκες, ας σταθούμε όμως στο χρώμα. Το λευκό, το μαύρο και το μπεζ έχουν μια διαχρονική γοητεία, όμως πότε ντυθήκατε με λευκό, μαύρο ή μπεζ, για να φτιάξετε τη διάθεσή σας; Πότε "ξεσπάσατε" ενδυματολογικά με ένα απόλυτα μίνιμαλ σύνολο; Τα χρώματα είναι πολλές φορές μια διασκεδαστική διέξοδος που, αν μη τι άλλο, μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση και να κάνει ακόμα και την πιο συννεφιασμένη μέρα κάπως πιο ενδιαφέρουσα. Έτσι φορώντας έντονα χρώματα μέσα στο σπίτι, αντί για τις αγαπημένες γκρι φόρμες, ίσως η καθημερινότητα να γίνεται κάπως πιο χαρούμενη. Ίσως αποκτά σταδιακά πιο ανοιξιάτικη διάθεση. 

Οι πέντε αποχρώσεις που ακολουθούν είναι οι ιδανικές για να ανεβάσουν την ψυχολογία στα ύψη και να δώσουν –κυριολεκτικά- χρώμα στις μέρες καραντίνας. 

Κίτρινο

Αυτά τα χρώματα θα επηρεάσουν θετικά την ψυχολογία σας
Emilia wickstead, Marc Jacobs, Louis Vuitton

Ευτυχία και αισιοδοξία. Το κίτρινο είναι το χρώμα του ήλιου, συμβολίζει το φως και τη δημιουργικότητα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες επιδρά στο αριστερό τμήμα του ανθρώπινου εγκέφαλου, όπου βρίσκεται η βαθιά σκέψη και η αντίληψη. Έτσι δίνει ενέργεια για να αυξηθεί η αποδοτικότητα αλλά και η μυική δραστηριότητα. Μάλλον δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι περισσότερο για να εξηγήσουμε το λόγο για τον οποίο το κίτρινο πρέπει να μπει στην καθημερινότητά σας και σ’ αυτή τη φάση.

yellow

Φόρεμα Maggie Marilyn, maggiemarilyn.com, φόρεμα Innika Choo, net-a-porter.com, φόρεμα Rotate Birger Christensen, rotatebirgerchristensen.com

Πράσινο

green, Rochas, Christian Siriano, Victoria Beckham
Rochas, Christian Siriano, Victoria Beckham

Το πράσινο αντίστοιχα είναι συνυφασμένο με τη φύση και την ηρεμία. Εξασφαλίζει λοιπόν ένα ήρεμο περιβάλλον ενώ παράλληλα δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και αρμονίας. Πολλοί το συνδέουν και με τα χρήματα αλλά και με την απληστία. Ας υποθέσουμε ότι σ’ αυτή τη φάση είναι απλώς ακόμα ένα κίνητρο για ακόμα πιο παραγωγικές μέρες και νέες ιδέες που θα βοηθήσουν να ξεπεραστεί η όποια κρίση. 

green

Φόρεμα Victoria Victoria Beckham, attica, τοπ Anine Bing aninebing.com, κολάν Gilrfriend Collective, girlfriend.com

Πορτοκαλί

orange, Valentino, Sally LaPointe, Isabel Marant
Valentino, Sally LaPointe, Isabel Marant

To πορτοκαλί σύμφωνα με τους ειδικούς συνδυάζει την ενέργεια του κόκκινου και την ευτυχία του κίτρινου. Συνδέεται με τη χαρά, το πάθος, τον ενθουσιασμό, τη δημιουργικότητα και την αποφασιστικότητα. Στην εραλδική μάλιστα το πορτοκαλί είναι σύμβολο θάρρους και δύναμης. Προκαλεί όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα που μας ενεργοποιούν και μας κάνουν να αναλάβουμε δράση και να πάρουμε τις καταστάσεις στα χέρια μας. Μάλλον αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να χρησιμοποιήσει κανείς οποιοδήποτε κίνητρο είναι διαθέσιμο, έστω και αν αυτό είναι απλώς το να φορέσει ένα πορτοκαλί outfit. 

orange

Φόρεμα Jacquemus, jacquemus.com, πλεκτό Loulou Studio, net-a-porter.com, φόρεμα Self Portrait, self-portrait-studio.com

Βιολετί

violet, loewe, Max Mara, Givenchy
Loewe, Max Mara, Givenchy

To βιολετί –και όχι το μοβ- είναι το χρώμα της φαντασίας και του πνεύματος. Εμπεριέχει το δυναμισμό του κόκκινου και την ακεραιότητα του μπλε. Αγγίζει σώμα και πνεύμα και προσφέρει μία σημαντική ισορροπία ανάμεσα στη σωματική αλλά και την πνευματική ενέργεια, κάτι που, αν μη τι άλλο, όλοι χρειάζονται αυτή την περίοδο της πανδημίας. Σύμφωνα με όσους ασχολούνται με τη χρωματολογία βοηθάει ιδιαίτερα αυτούς που ψάχνουν το νόημα της ζωής και την πνευματική ολοκλήρωση.

violet

Φόρεμα Ganni, ganni.com, φούτερ Givenchy, givenchy.com, shirt dress Denimist, net-a-porter.com

Φούξια

fuchsia, msgm, Valentino, Richard Quinn
MSGM, Valentino, Richard Quinn

Το φούξια είναι ένα ζωντανό χρώμα που πήρε το όνομά του από τον Γερμανό βοτανολόγο του 16ου αιώνα, Leonhart Fuchs. Είναι ένα χρώμα που εμπνέει σιγουριά, αυτοπεποίθηση και ωριμότητα, ή αλλιώς όλα όσα χρειάζονται για να ξεπεραστεί αυτή η κρίσιμη για όλους περίοδος.

fuchsia

Φόρεμα Martha Ferri matchesfashion.com, φόρεμα Alexander McQueen, alexandermcqueen.com, παντελόνι Off-White, mytheresa.com