O Steven Meisel φωτογραφίζει τη νέα καμπάνια των Zara

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος φωτογράφος συνεργάζεται με την εταιρεία.

Με μερικές μέρες καθυστέρηση, μιας και το λανσάρισμα ήταν προγραμματισμένο για τις αρχές Μαρτίου, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που προέκυψε από την πανδημία του κορωνοϊού, τα Zara αποκάλυψαν την νέα καμπάνια τους για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020. Επειδή ακριβώς όλο το concept στήθηκε και πραγματοποιήθηκε πριν πληγεί ο κόσμος από τον COVID-19, η αισθητική απέχει πολύ από το social distancing και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με την πρόσφατη ιδέα της εταιρείας, να βάλει τα μοντέλα να φωτογραφηθούν στο σπίτι φορώντας looks με την υπογραφή της. Αυτό βέβαια είναι ίσως και το πιο ενδιαφέρον εν προκειμένω, μιας και οι εικόνες που θυμίζουν έντονα την κανονικότητα και την προ-κορωνοϊού ζωή, είναι ίσως πιο απαραίτητες και σημαντικές από ποτέ. 

O Steven Meisel φωτογραφίζει τη νέα καμπάνια των Zara

Για ακόμα μία φορά τα Zara λοιπόν δείχνουν την πιο high fashion πλευρά τους καθώς και πάλι συνεργάζονται με τον Steven Meisel, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τις ατμοσφαιρικές, ασπρόμαυρες εικόνες. Ο φωτογράφος έχει πλέον αποκτήσει ιδιαίτερη χημεία με την εταιρεία μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει να απαθανατίσει καμπάνια της. Ο Karl Templer ανέλαβε αυτή τη φορά το styling και ο Fabien Baron την καλλιτεχνική διεύθυνση και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά πολυτελές. 

​  Zara Steven meisel

Η νέα συλλογή λοιπόν έχει luxe grunge αισθητική, με χαλαρή διάθεση. Τα ρούχα είναι ρευστά και ιδιαίτερα εκλεπτυσμένα και περιλαμβάνουν πολλά διαφορετικά υλικά και γραμμές, οι οποίες, ναι μεν έχουν βάση το tailoring, αλλά είναι unstructured και σαφώς πιο ανάλαφρες. 

Washed βελούδινα και σατέν φορέματα σε απαλούς τόνους, μπροκάρ shiny φούστες, φλοράλ και μαλακά κοστούμια, είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της συλλογές. Το καρό συνδυάζεται με τα λουλούδια, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν και τα πλεκτά, πουλόβερ και ζακέτες που συνδυάζονται με τα υπόλοιπα κομμάτια δημιουργώντας σε κάποιες περιπτώσεις ένα boho αποτέλεσμα. Ένα σακάκι και ένα μακρύ μιλιτέρ παλτό δημιουργεί με τη σειρά του μία αντίθεση μεταξύ της γυναίκας του παρελθόντος και του σήμερα. 

zara steven meisel

Τα μποέμ σύνολα ολοκληρώνονται με δερμάτινες μπότες που έχουν πιο ροκ διάθεση, ή με άλλες σε cowboy στυλ, ενώ και το κασκόλ με τις σιφόν λεπτομέρειες δημιουργεί ένα ενδιαφέρον styling trick που μπορεί να μεταφερθεί στην καθημερινότητα κάθε γυναίκας. 

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι και τα αξεσουάρ ολοκληρώνουν ιδανικά κάθε look και δημιουργούν εικόνες που μας προετοιμάζουν με τον καλύτερο τρόπο για τη νέα σεζόν, που ευχόμαστε να ξεκινήσει και ουσιαστικά, πολύ σύντομα. 

Ανακαλύψτε τη συλλογή στο zara.com