Shop second hand | Τα καλύτερα resale websites που κρύβουν μοναδικά αντικείμενα

Ανάμεσά τους φυσικά βρίσκεται το Vestiaire Collective αλλά και το Bagista.

Το 2020 θα είναι η χρονιά του sustainability. Αυτή πιθανόν να είναι η φράση που ακούγεται πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη στο χώρο της μόδας τον τελευταίο καιρό. Ανάμεσα στις λύσεις που θα βοηθήσουν λοιπόν προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον είναι και το second hand shopping και φυσικά μπορεί κανείς να το υιοθετήσει προς δύο κατευθύνσεις. 

Ξεκινήστε κάνοντας την εξής απλή ερώτηση στον εαυτό σας: "Εκμεταλλεύομαι στο έπακρο τα ρούχα και αξεσουάρ που έχω ήδη;" Μήπως κρατάτε στη ντουλάπα σας πράγματα που δεν πρόκειται να ξαναφορέσετε για τελείως λάθος λόγους; Η Marie Kondo επιμένει πως πρέπει να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα και να κρατήσετε μόνο αυτά που σας κάνουν να νιώθετε χαρά, είτε φορώντας τα, είτε γιατί είναι φορτωμένα με μια ιδιαίτερη ανάμνηση. Όταν αποχωριστείτε επιτέλους όλα αυτά που δεν χρειάζεστε, θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε πολύ καλύτερα όλα αυτά που θα μείνουν μαζί σας. 

Και εδώ ακριβώς έρχεται το second hand shopping. Ο καθένας μπορεί να συμβάλλει σε μια κυκλική μόδα, που είναι και το κλειδί στη βιωσιμότητα. Δωρίστε, χαρίστε ή πουλήστε τα ρούχα σας σε κάποιο second hand κατάστημα. Από εκεί επίσης μπορείτε να βρείτε μικρούς θησαυρούς που θα συμπληρώσουν την capsule γκαρνταρόμπα σας και θα σας βοηθήσουν να χτίσετε ένα διαχρονικό στυλ με άποψη και υψηλή αισθητική. 

Ακολουθούν τα πιο διάσημα και εύχρηστα second hand websites στα οποία γίνονται καθημερινά χιλιάδες αγοραπωλησίες σε pre-owned fahion items. 

Vestiaire Collective 

Το Vestiaire Collective έχει μία από τις πιο μεγάλες συλλογές σε από pre-owned αντικείμενα, η οποία ανανεώνεται συνεχώς. Οι χρήστες του ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ενώ η εταιρεία εγγυάται για την ποιότητα αυτών που πουλούν και αγοράζουν όσοι είναι μέλη αυτής της μεγάλης κοινότητας. Μάλιστα δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε alerts και να παρακολουθείτε τα αντικείμενα που σας ενδιαφέρουν, ενώ είναι αυτή που μεσολαβεί σε κάθε αγοραπωλησία κρατώντας μία μικρή προμήθεια από κάθε συναλλαγή. 

Hewi London

Το HEWI προέρχεται από τη φράστη "Hardly Ever Worn It" και λειτουργεί όπως το eBay, αποκλειστικά για αντικείμενα που έχουν χρησιμοπιηθεί ελάχιστα. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν μία προσφορά ή να επιλέξουν το "buy it now". Μπορεί κανείς να εγγραφεί χωρίς κόστος ή να επιλέξει τις VIP υπηρεσίες για να πουλάει ανώνυμα και απλώς να επιλέγει πώς θέλει να πληρωθεί. 

Designer Exchange

Το Designer Exchange δημιουργήθηκε το 2013 και απευθυνόταν σε όσους ήθελαν να ανταλλάξουν κάποιο designer item για μετρητά. Διαθέτει μια ομάδα ειδικών που εξετάζει προσεκτικά όλα τα αντικείμενα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η υψηλή ποιότητα και η αυθεντικότητά τους, ενώ εκτός από το online κατάστημα, διαθέτει και φυσικά, σε Knightsbridge, Kensington, Manchester, Birmingham και Madrid.

Vide Dressing

Στο Vide Dressing πωλούνται περίπου 30 χιλιάδες προϊόντα κάθε μήνα. Η πλατφόρμα λειτουργεί σαν διαμεσολαβητής μεταξύ πωλητών και αγοραστών, διασφαλίζοντας τις συναλλαγές με τον καλύτερο τρόπο. Φυσικά διαθέτει μια ομάδα ειδικών που ασχολείται με την εξέταση των ρούχων και αξεσουάρ και αυτή την περίοδο προσφέρει και 10% έκπτωση στην πρώτη σας αγορά, αν εγγραφείτε στο newsletter του. 

Edit Second Hand

Μία από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στο χώρο είναι το Edit Second Hand. Προσφέρει designer items με εκπτώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν και το 70%. Αν ενδιαφέρεστε να πουλήσετε δεν έχετε παρά να στείλετε ένα email με όλα τα προϊόντα και η ομάδα του ESH θα σας απαντήσει με μια προσφορά. Αν την αποδεχτείτε θα λάβετε τα χρήματα αμέσως και δεν θα χρειαστεί να παρακολουθήσετε περαιτέρω τη διαδικασία. 

Bagista

Pre-loved και όχι απλώς pre-owned τσάντες προσφέρει το Bagista, στο οποίο μπορεί κανείς να πουλήσει, να αγοράσει ή να ανταλλάξει luxury τσάντες. Κάθε τσάντα ελέγχεται προσεκτικά από τους ειδικούς της εταιρείας ενώ στο Instagram μπορεί κανείς να ενημερωθεί για όλες τις νέες αφίξεις.

Rewind Vintage

Το Rewind Vintage τέλος ειδικεύεται στα luxury vintage προϊόντα και στη συλλογή του μπορεί κανείς να βρει μεταξύ άλλων Chanel, Saint Laurent και πολλά ακόμα γνωστά labels. Πρόσφατα εγκαινίασε και την υπηρεσία "Emotional Baggage" η οποία προσφέρει customization σε όποιον το επιθυμεί. Έτσι δεν αποκτάτε απλώς μια ξεχωριστή τσάντα, αλλά σας βοηθάει να την κάνετε και πραγματικά μοναδική παρέχοντας αυτή τη δυνατότητα. 

What Goes Around Comes Around

Ένα από τα πιο διάσημα vintage και pre-owned e-shops του κόσμου είναι και το WGACA το οποίο μάλιστα έχει πάρα πολλές διάσημες πελάτισσες. Ανάμεσά τους και η Kylie Jenner η οποία είχε επιλέξει από εκεί κάποια από τα Chanel αξεσουάρ της για την πρόσφατη εξόρμησή της στα χιόνια. Το What Goes Around Comes Around έχει μία τεράστια συλλογή από designer items και απευθύνεται τόσο σε αυτούς που θέλουν να πουλήσουν, όσο και σε αυτούς που θέλουν να αγοράσουν πολυτελή αντικείμενα. Εκτός από το e-shop διαθέτει και έξι φυσικά καταστήματα στην Αμερική, στα οποία πολλές φορές έχουν απαθανατιστεί οι πιστές celebrity fans του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ