Οι πιο τολμηρές αντρικές εμφανίσεις στην ιστορία του Met Gala

Mερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα αντρικά looks στην ιστορία του θεσμού.

Τα Όσκαρ της μόδας. Έτσι, χαρακτηρίζουν το Met Gala, το μεγαλύτερο κόκκινο χαλί στον πλανήτη. Πρόκειται για ένα ετήσιο fashion γεγονός, που αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση των ανθρώπων της μόδας και προσελκύει το ενδιαφέρον των σημαντικότερων ονομάτων της σόουμπιζ, του κινηματογράφου και της μουσικής σκηνής.

Η πρώτη διοργάνωση έγινε το 1948 από την εκδότρια Eleanor Lambert και έκτοτε λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου. Σκοπός του θεσμού, που φέτος κλείνει τα 72 χρόνια, είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης (Metropolitan Museum of Art's Costume). Ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του είναι ότι αψηφά τους στιλιστικούς κανόνες, ξεφεύγει από τις εκάστοτε νόρμες και παροτρύνει τους διάσημους καλεσμένους της να μην φοβηθούν να πειραματιστούν ενδυματολογικά ανάλογα με τη θεματική της κάθε χρόνιας. 

Μπορεί το Met Gala 2020 να αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού -κανονικά θα λάμβανε χώρα σήμερα, Δεύτερα 4 Μαΐου-, ωστόσο το Esquire γυρίζει τον χρόνο πίσω σε μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα αντρικά looks στην ιστορία του θεσμού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr