Τι να κάνω για την κυτταρίτιδα; Τα ρούχα που δεν πρέπει να φοράτε αν θέλετε να την "ξεφορτωθείτε"

Ένα ερώτημα που απασχολεί συνεχώς.

Όλο το χρόνο και κυρίως την άνοιξη και το καλοκαίρι, υπάρχει ένα βασικό ερώτημα στο μυαλό σχεδόν όλων των γυναικών το οποίο δεν είναι άλλο από το  "τι να κάνω για την κυτταρίτιδα". Οι περισσότερες γυναίκες έχουν έστω και λίγη, σε κάποια φάση της ζωής τους ενώ είναι ένα πρόβλημα που αν κάνει την εμφάνισή του, συχνά επιμένει.

Οι βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνετε σίγουρα δεν έχουν να κάνουν με το πώς θα ντυθείτε. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η κυτταρίτιδα προκαλείται είτε από γονιδιακούς παράγοντες, είτε από άλλους που έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής. Κι όμως υπάρχουν κάποια fashion items που μπορούν να εντείνουν το πρόβλημα και έτσι, αν θέλετε να απαλλαγείτε πλήρως από αυτήν, ίσως θα πρέπει να τα αποφεύγετε από εδώ και στο εξής.

Τα πολύ στενά ρούχα

Στενά jeans και στενά παντελόνια γενικότερα μπορούν να δυσκολέψουν τη ζωή σας. Όλα αυτά τα bottoms που καταπιέζουν και δυσκολεύουν στην καθημερινότητά σας, σας προκαλούν δυσφορία γιατί εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνετε ότι μπορούν όντως να εντείνουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Στην πραγματικότητα όμως, αν εξαιρέσουμε κάποια εσώρουχα που είναι ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτόν τον σκοπό, καλά θα κάνετε να αποφεύγετε, στην καθημερινότητά σας τουλάχιστον, όλα αυτά τα κομμάτια που νιώθετε ότι σας κόβουν την ανάσα. 

Τα  ψηλά τακούνια είναι επίσης υπεύθυνα για την επίμονη κυτταρίτιδα

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές ότι και αυτά εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος και παράλληλα δημιουργούν και πολλά άλλα προβλήματα στο σώμα σας. Δεν θέλετε να τα αποχωριστείτε και φυσικά δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι τέτοιο. Φροντίστε όμως να τα φοράτε κυρίως σε ιδιαίτερες περιστάσεις. Αν μάλιστα μιλάμε για lace up παπούτσια (είτε ψηλοτάκουνα, είτε flats) φροντίστε να μην τα δέσετε τόσο σφιχτά ώστε να σας "κόβουν το αίμα" για να είστε σίγουρη ότι δε θα σας δημιουργήσουν προβλήματα.

Επίσης, τα συνθετικά ρούχα, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, δεν είναι η καλύτερη επιλογή

Το σώμα σας πρέπει να αναπνέει, τις περισσότερες ώρες της μέρας τουλάχιστον, οπότε φροντίστε να φορέσετε υφάσματα που το επιτρέπουν.