Εξουδετερώστε τον στατικό ηλεκτρισμό στα ρούχα με επτά απλά βήματα

Υπάρχει λύση και είναι πιο απλή από ό,τι φαντάζεστε.

Τι να κάνω αν τα ρούχα μου "ηλεκτρίζονται"; Είναι μια ερώτηση που μπορεί να κάνετε στον εαυτό σας κάθε φορά που φοράτε ένα αγαπημένο σας αέρινο φόρεμα ή μία φούστα. Ο στατικός ηλεκτρισμός πολλές φορές μας ταλαιπωρεί και χαλάει την εμφάνισή μας.

Τα συνθετικά υφάσματα κυρίως είναι επιρρεπή στο στατικό ηλεκτρισμό. Έτσι μόλις υπάρξει η παραμικρή τριβή, είτε όπως τα φοράτε, είτε μέσα στη ντουλάπα σας που πιθανόν να είναι στριμωγμένα με άλλα ρούχα, κολλούν στο σώμα σας. Το αποτέλεσμα δεν είναι και το πιο κολακευτικό. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται πολύ δύσκολο να απαλλαγείτε από τον στατικό ηλεκτρισμό, είναι πολύ απλό.

Δείτε τους τρόπους που θα σας  βοηθήσουν να τον διώξετε από τα ρούχα σας.

Εξουδετερώστε τον στατικό ηλεκτρισμό στα ρούχα με επτά απλά βήματα

Τρίψτε το ρούχο με μία κρεμάστρα από μέταλλο

Σίγουρα θα έχετε στη ντουλάπα σας τουλάχιστον μια μεταλλική κρεμάστρα. Περάστε την πάνω από το ύφασμα και θα δείτε ότι θα λύσει το πρόβλημα.

Χρησιμοποιήστε το νερό

Ο στατικός ηλεκτρισμός θα εξουδετερωθεί αν βρέξετε τα χέρια σας και χαϊδέψετε στη συνέχεια το ύφασμα. Μπορείτε επιπλέον να το ψεκάσετε με λίγο νερό, εκτός αν μιλάμε για κάποιο υλικό που απαιτεί στεγνό καθάρισμα. Σ’ αυτή την περίπτωση καλό θα είναι να ακολουθήσετε κάποια από τις υπόλοιπες συμβουλές.

Χρησιμοποιήστε λακ

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, η λακ θα σας βοηθήσει να λύσετε το πρόβλημα. Ψέκαστε μια μικρή ποσότητα πάνω στο ρούχο σας και θα δείτε πως σε λίγα δευτερόλεπτα ο στατικός ηλεκτρισμός θα είναι παρελθόν. 

Χρησιμοποιήστε μαντηλάκια στεγνωτηρίου

Στο εμπόριο υπάρχουν αυτά ακριβώς τα μαντηλάκια στεγνωτηρίου, τα οποία είναι αντιστατικά. Θα τρίψετε με αυτά την επιφάνεια του ρούχου σας και θα δείτε ότι μετά από λίγο θα πάψει να ηλεκτρίζεται.

Το ταλκ θα σας σώσει

Μπορεί να μην είναι η ιδανική λύση για κάποιο φόρεμα ή κάποιο σκουρόχρωμο ρούχο γενικότερα, γιατί αφήνει λευκά σημάδια, όμως μπορεί να γίνει το μυστικό σας όπλο για να κάνετε τα ρούχα σας να μην ηλεκτρίζονται πια. Προφανώς δεν χρειάζεται τεράστια ποσότητα. Λίγη σκόνη αρκεί.

Η αγαπημένη σας  ενυδατική είναι  χρήσιμη 

Σίγουρα φοράτε κάποια κρέμα σώματος και όταν τα ρούχα σας ηλεκτρίζονται έχετε ένα λόγο παραπάνω να το κάνετε. Οι κρέμες που προορίζονται για την ενυδάτωσή σας περιέχουν μόρια νερού και έτσι είναι κατάλληλες για να σας σώσουν και από τον στατικό ηλεκτρισμό.

Προσοχή στο στεγνωτήριο

Αν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο για τα ρούχα σας να ξέρετε ότι σε έναν βαθμό ευθύνεται και αυτό για το ότι ηλεκτρίζονται. Πώς θα λύσετε αυτό το θέμα; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε μέσα σ’ αυτό ένα μπαλάκι του τένις. Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται θα σας βοηθήσει πολύ να "ξεφορτωθείτε" τον στατικό ηλεκτρισμό.

Πηγή: Missbloom.gr